Tue. Apr 23rd, 2024

Javítások és karbantartások a megyei utakon

– Az elhúzódó közbeszerzési folyamatoknak köszönhetően, tavaly november 29-én aláírtuk a megyei utak karbantartási szerződését, ezért decemberben megkezdtük a Zilah-Szilágycseh útvonalon a kátyúk betömését. Tavaly év végén itt elkezdték a munkálatokat, de abba kellett hagyni az időjárási viszonyok miatt. Az idén a javítás folytatódik, mert az út minősége egyre rosszabb. Ami az aszfaltozást illeti, új koptató réteget öntenek a megyei utakra.

Egy négy éves szerződést indítunk útjára, amely több magyarok által lakott települést is érint. Ilyen például a Kolozsvár határán lévő 103 N Zsobok-Farnas útszakasz, a 108 T Szilágycseh és Völcsök közötti útszakasz, a 110 B Szilágysomlyó-Ilosva-Lompért-Sarmaság-Bobota-Zálnok-Kémer útszakasz, a 109 P Ipp-Zoványfürdő-Kémer útszakasz, amire aszfaltréteget öntenek, és a 108 G Varsolc-Kraszna-Csizér útszakasz. Ezeknek az útszakaszoknak a javítását belefoglaltuk az elkövetkezendő négy éves szerződés munkálatai közé, ezek teljes
mértékben le lesznek aszfaltozva, koptatóréteggel ellátva.

Prioritást élvez az idén a Szilágycseh-Völcsök útszakasz, és az országútból a nagyon rossz minőségű 1 F-es Lompérti bekötő útszakasz, amit nemcsak javítani, hanem szélesíteni is kell, hogy a forgalom kellőképpen zajlódjon az említett útvonalon.

Hamarosan aláírjuk a szerződést a Sarmaság-Kövesd útszakasznak az aszfaltozására, ezért az idén minél hamarabb hozzáfogunk a munkához – nyilatkozta Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke.