Wed. May 29th, 2024

Iohannis a vállalkozókhoz: Legyenek proaktívak, álljanak ötletekkel a kormány elé

Felhívást intézett Klaus Iohannis államfő a hazai vállalkozókhoz, hogy álljanak elő ötletekkel a koronavírus elleni küzdelemben használható anyagok, egészségügyi felszerelések gyártását illetően.

,,Legyenek proaktívak, álljanak ötletekkel a kormány elé, mert érdekeltek vagyunk abban, hogy elsősorban romániai gyártású termékeket népszerűsítsünk ebben az időszakban. Ez egy nagyon jó lehetőség a romániai üzleti szféra számára. Szükség van ezekre az eszközökre” – fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Az államfő korábban Ludovic Orban miniszterelnökkel, Florin Cîţu pénzügyminiszterrel, Virgil Popescu gazdasági miniszterrel, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel, Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszterrel és Lucian Bode szállításügyi miniszterrel egyeztetett a COVID-19 előidézte válság kezelésére hozott intézkedésekről.

Az elnök szerint a megbeszélésen szó volt az egészségügyi felszerelések beszerzéséről is.

,,Egyre nehezebb beszerezni ezeket. Ez egy valós probléma. Ezért kezdtük el már hetekkel ezelőtt az olyan romániai gyártók azonosítását, akik elő tudnak állítani ilyen eszközöket. És az eredmények nem várattak magukra. A mai ülésen arról értesültem, hogy vannak vállalkozók, akik átálltak védőmaszkok, védőköpenyek előállítására, mások pedig összetettebb eszközöket, például lélegeztetőgépeket kezdtek el gyártani, amelyek nélkülözhetetlenek a sürgősségi eseteket ellátó részlegeken” – tette hozzá Iohannis.

agerpres.ro