Mon. Jul 22nd, 2024

Idősek konzultatív tanácsa

Február 28-án Florin Florian prefektus vezetésével ülésezett az Idősek társadalmi dialógus konzultatív tanácsa.

A napirendi pontok között szerepelt a 2019-es év célkitűzései és programja, az idősek gyógykezelési jegyeinek helyzete, az új nyugdíjtörvény ismertetése, illetve törvénymódosítási javaslatok.

Marius Stanciu, a nyugdíjosztály igazgatója szerint a legkeresettebb gyógyfürdők: Felix, Május 1, Tasnád, Büdöspatak (Bizusa), Kovászna, Tusnád, és Szováta. 2018-ban 2.897 kezelési utalványt osztottak ki 19 sorozatban.

Ebben az évben eddig 1.075 kérést regisztráltak, pontosabb információkat a www.cjpsalaj.ro honlapon lehet találni. Aki szerződéses alapon akarja biztosítani nyugdíját, az január elsejétől havi 520 lejt kell fizessen. Közben folyik a nyugdíjak újraszámítása, ez augusztusban véget ér, az újraszámolt nyugdíjakat október elsejétől folyósítják.

A fogyasztóvédelmi felügyelőség helyettes vezetője, Fechete Dorel, a szolgáltatások minőségére való fokozottabb figyelmet kért. Elsősorban az online kereskedelem és jótállási kötelezettségről tájékoztatott. Minden panaszt a reclamatii.salaj@anpc.ro drótposta-címen lehet benyújtani, vagy személyesen írásban, a felügyelőség székhelyén.

(J.L.)