Sun. Oct 1st, 2023

I. SZIT JUNIOR KUPA Krasznán

A jó idő is a Krasznára igyekező fiatal sportolóknak kedvezett, egészen a döntőig még a nap is a közel kétszáz fős diákseregre mosolygott. A sarmasági 1. számú Általános Iskolából, a perecseni 1. számú Általános Iskolából, a sámsoni Szikszai Lajos Általános Iskolából, a Zilahi Református Wesselényi Kollégiumból, a szilágynagyfalusi Petri Mór Általános Iskolából, a szilágycsehi Gyulaffy László Általános iskolából, a désházi Általános Iskolából, a zilahi Mihai Eminescu Általános Iskolából, a szilágyballai 1. Számú Általános Iskolából, a varsolci 1. Számú Általános Iskolából és a krasznai „Cserey-Goga” Iskolából érkező fiatalok energiával és izgalommal telve várták a mérkőzéseket, ahol az első három helyezett mellett a legjobb kapus és a gólkirály is díjazva lett. A megnyitón Stanciu Rudolf, az FK Kraszna Fociklub elnöke és Katona Ibolya, a SzIT (Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács) ügyvezető elnöke köszöntötte a gyerekeket.

„Alig néhány nappal ezelőtt azzal csengett a telefonom, hogy végre megrendezésre kerül az 5-7. osztályosok számára a SZIT JUNIOR KUPA Krasznán. Én is nagyon boldog voltam, nem beszélve a gyerekekről, akik szinte másfél évnyi bezártság után végre újra találkozhattak egymással és együtt játszhattak. Csodálatos volt látni, amikor egy gól vagy egy szép helyzet után kimondhatatlanul nagy öröm áradt szét az arcukon. Szép napot zártunk, tele élménnyel, amit csakis a remek szervezésnek köszönhetünk. Hálásak vagyunk Stanciu Rudolfnak, az esemény főszervezőjének, hogy ilyen színvonalas eseményt rakott össze a gyerekeknek.” – nyilatkozta Veres Gábor Jerry, a szilágysámsoni csapat edzője.

Az 5. osztályos korcsoportban az I. helyet a krasznai iskola csapata, a II. helyet a sarmasági iskola csapata, a III. helyet a zilahi Mihai Eminescu iskola vitte el. A gólkirály Bai Máté, a legjobb kapus pedig Seres Nándor lett a krasznai csapatból.

A 6. osztályosok korcsoportjában az I. helyet a perecseni iskola csapata, a II. helyet a nagyfalusi iskola csapata, a III. helyet a krasznai iskola csapata vitte el. A gólkirály Debre Dávid Attila, a legjobb kapus pedig Kulcsár Dániel lett a perecseni csapatból.

A 7. osztályos korcsoportban az I. helyet a krasznai iskola csapata, a II. helyet a Zilahi Református Wesselényi Kollégium csapata, a III. helyet pedig a sarmasági iskola csapata vitte el. A gólkirály Bai Bence, a legjobb kapus pedig Kabai Dávid lett a krasznai csapatból.

„2021. június 5-én a Szit megszervezte az első Junior Kupát a Futball Klub Kraszna helyszínen. Ez az esemény lehetőséget adott több korosztályú szilágysági fiatal focistának arra, hogy összemérjék erejüket a focipályán. A mérkőzések nagyon jó hangulatban zajlottak, minden csapat ügyesen megállta a helyét. A móka, kacagás és ismerkedés lehetősége csak fokozta a bajnokok teljesítményét. A mérkőzés csúcspontját a két döntős csapat, a Krasznai „Cserey-Goga” Technológiai Líceum és a Zilahi Református Kollégium képviselőinek megmérettetése jelentette, ahol a krasznai csapat vitte el az első helyezésért járó kupát. A nap végén a remek szervezésnek köszönhetően a gyerekek elégedetten tértek haza. Köszönjük a lehetőséget és a kitűnő élményt! Reméljük, jövőre újra találkozunk!” – jelentette ki Miklós Csilla, a Zilahi Református Wesselényi Kollégium tornatanára és a csapat edzője.

Sok munka, rengeteg szervezés, átdolgozott délutánok és esték vannak a rendezvény mögött. Az FK Kraszna fociklub elnöke, Stanciu Rudolf éjt nappallá téve ügyködött azon, hogy a szombati nap mindenki számára élvezetes és maradandó legyen. „Egy nagyon sikeres focitornát tudunk magunk mögött, jó volt látni ennyi gyereket a sportbázisunkon, és örülök, hogy szemmel láthatóan mindenki elégedetten tért haza. Mivel igazán nagy sikere volt a rendezvénynek, jövőre ugyanitt, ugyanekkor szervezzük meg a II. SZIT JUNIOR KUPÁT. Nagyon örülünk, hogy számunkra új és tehetséges játékosokkal is találkoztunk a megyéből, reméljük, többen közülük az elkövetkezendőkben csatlakoznak majd az FK Krasznához. Köszönjük a gyerekeknek, tanároknak, edzőknek a részvételt, a SZIT-nek, az FK Csíkszeredának és a Krasznai Polgármesteri Hivatalnak a támogatást.”

A gyermekek lelkesedése volt a legszembetűnőbb az egész mérkőzésen. A játékosok nagyobb része még csak ötödikes-hatodikos volt, számukra a vírushelyzet miatt ez volt az első olyan alkalom, amikor élesben, ismeretlen csapat ellen játszhattak. Debre Dávid Attila, a perecseni csapat és az FK Kraszna egyik játékosa is teljes erőbedobással igyekezett teljesíteni szombaton, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a hatodikosok korcsoportjában az övé lett a gólkirály cím.

„Régóta vártam erre a napra, és örülök, hogy ilyen jól telt. Jó volt a pálya, és az összes verseny rendben zajlott. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, alig hittük el, hogy elsők lettünk.” Ugyancsak a perecseni csapatból Balla Áron sem vélekedik másképp: „Nagyon vártam ezt a napot, biztos voltam benne, hogy jó lesz és egyáltalán nem tévedtem. Jó volt látni a többi csapatot is, ahogy arra várnak, hogy végre pályára kerüljenek. Nagyon örülök, hogy megszervezésre került ez a rendezvény, külön köszönöm Stanciu Rudolfnak, hogy bíztatott és hitt bennünk. Sok tehetséges játékost láttam, akik beleillenének a csapatunkba. Ezt a napot sosem fogom elfelejteni.”

A díjátadó koronázta meg az egésznapos programot, amit a Nélküled című dallal zártak le a résztvevők.

 

Kabai Krisztina