Tue. Jun 18th, 2024

Hegedüs Csilla: vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk, magyar közösségünk jövője múlik ezen

Vasárnap mindenféle sértődést félre kell tennünk, és fel kell mutatnunk, hogy erős közösség vagyunk, akinek ott a helye az Európai Unióban! Ha ezt a próbatételt most elbukjuk, akkor legalább öt évig nem lesz beleszólásunk mindazokba a dolgokba, amelyek minket, az erdélyi magyar közösséget érintik!” – mondta el Hegedüs Csilla a Désen szervezett lakossági fórumon.

A román pártok sosem fogják a mi érdekeinket képviselni, ők azt akarják, hogy ne legyen képviseletünk az Európai Parlamentben. Ha ez bekövetkezik, akkor Dacian Cioloș, Traian Băsescu, Rareș Bogdan dönt majd helyettünk, ők, akik nyíltan felvállalják magyargyűlöletüket, akik megakadályozták a Csíksomlyói búcsú UNESCO listára való felvételét és a március 15-ének hivatalos nemzeti ünneppé való válását. Lehet szidni az RMDSZ-t, azonban be kell látnunk, hogy az egyedüli olyan párt, amely a magyarok érdekét követi, amelynek választási programja megoldásokat kínál az erdélyi közösségnek, amelynek jövőképe erős Európát és fejlődő Erdélyt vázol fel!” – hangsúlyozta az EP-képviselőjelölt.

Vasárnap meg kell mutatnunk közösségünk erejét. Össze kell fognunk, hiszen csak együtt sikerülhet. Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat, érdekeinket és értékeinket, el kell mennünk szavazni május 26-án. Vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk – nem gyengeséget és széthúzást!” nyomatékosított.