Tue. Mar 5th, 2024

Hegedüs Csilla: az első próbatétel május 26-án vár ránk

Az Európai Uniónak változnia kell, figyelmét az emberekre kell fordítania és döntéshozatalkor figyelembe kell vennie minden közösség igényét. Ehhez azonban az kell, hogy a közösség hallassa hangját, merje elmondani problémáit, ötleteit. Hegedüs Csilla Krasznán egyeztetett a közösség véleményformálóival, pedagógusokkal, vállalkozókkal és a helyi Nőszervezet tagjaival.

A mi feladatunk elhozni Brüsszelből a tudást, az információkat, és elvinni Brüsszelbe Erdélyt, kultúránkat, törekvéseinket. Én azt látom, hogy Krasznán egy élő, fejlődő közösség él, aki folyamatosan tesz azért, hogy jó legyen itthon élni, büszkén vállalják magyarságukat és ezt szeretnék a jövő generációinak is átadni. A fejlődés tagadhatatlan, azonban jobbá kell tenni a rendszert, ki kell használni az unió adta lehetőségeket, össze kell fogni azért, el kell menni szavazni, hogy legyen aki érdekeinket képviselje az Európai Parlamentben” – mondta el Hegedüs Csilla a helyi pedagógusok, vállalkozó nők és a Nőszervezet képviselőivel szervezett találkozón, ahol Bogya Anna, az RMDSZ Nőszervezetének ifjúságért felelős alelnöke és Bogya Miklós polgármester meghívására érkezett.

Az Európai Unió változásában szükségünk van a nők lendületére, szemléletmódjára, hiszen így, együtt tudjuk képviselni mindannyiunk érdekét – jobbá tenni az oktatás minőségét, csökkenteni a pályázatok körüli bürokráciát, munkahelyeket teremteni, csökkenteni az elvándorlást, megvédeni közösségünket a román állam túlkapásaitól. A legelső próbatétel vasárnap, május 26-án vár ránk, hiszen közösségünknek meg kell mutatnia erejét, be kell bizonyítania összetartozását. Most dől el, hogy lesz-e erős magyar képviselet, aki kiharcolhatja a támogatásokat, az őshonos kisebbségeket védő törvényt – hogy szabadon használhassuk anyanyelvünket és nemzeti szimbólumainkat –, amely gyerekeink, Erdély jövőjét határozza meg. Ezért arra kérem, menjünk el szavazni, és biztassunk erre minél több embert” – hangsúlyozta a politikus.

A krasznai látogatása során Hegedüs Csilla helyi kisvállalkozókkal is találkozott, majd Lelik Berta néptáncoktatóval beszélgettek kultúránk megőrzésének és átadásának fontosságáról, arról, hogy az Uniónak el kell ismernie és meg kell védenie értékeinket.