Tue. Jun 18th, 2024

Háztartási gépek roncsprogramja: ma, csütörtökön teszik közzé az értékjegyre jogosult személyek listáját

A Környezetvédelmi Alap szerdán jóváhagyta 73.769 személy összesen 124.018 utalványra szóló kérését, amit elektronikus háztartási gépek roncsprogramon keresztül történő vásárlására nyújtottak be, tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium Facebook-oldalán.

A feliratkozott és jóváhagyott személyek listáját csütörtökön teszik közzé, az értékjegyeket június 15-éig lehet felhasználni a programban résztvevő üzletekben.

Június 17-étől kezdődően a fel nem használt voucherek összegét átirányítják a következő programokba.

A háztartási gépek roncsprogramjára idén elkülönített 40 millió lejes keret már az első napon, tizenkét óra alatt elfogyott, derült ki a programot finanszírozó Környezetvédelmi Alap honlapján feltüntetett adatokból.

A roncsautóprogram mintájára kidolgozott kezdeményezés révén az érdekeltek idén is értékutalványra válthatták régi típusú háztartási eszközeiket, és az így kapott vouchert energiatakarékos gépek vásárlására használhatják.

Egy A++ energiahatékonysági besorolású mosógép megvásárlása esetén 200 lejes, az A+++-osért pedig 300 lejes értékutalvány járt. Az A++-os mosogatógépekért 300 lej, míg az A+++ energiahatékonyságúakért 400 lej értékű vouchert adtak. A légkondicionáló berendezésekért (akár A++, akár A+++ kategóriába tartoznak) 400 lejes értékjegy járt. Az A++ energiahatékonysági besorolású hűtőszekrényekért és fagyasztóládákért 300 lejes, az A+++-osokért 400 lejes vouchert adtak. Az A és A+ kategóriás televíziókért 200 lejes, míg az A++ és A+++ besorolásúakért 400 lejes értékutalvány járt.

agerpres.ro