Sun. Jun 16th, 2024

Határtalanul Magyarországon!

,,Határtalan örömet okozott a Mihai Eminescu Általános Iskola diákjainak a hír, amikor megérkezett a pályázat pozitív elbírálásának eredménye az Emberi Erőforrás Minisztériumából. A Fejlesztési Operatív Program finanszírozta kezdeményezés keretén belül, negyven diák és négy tanár, a „Járd végig”, négy napos ingyenes tanulmányúton vehetett részt Debrecenben és a Hortobágyon. Felejthetetlen négy nap volt.

Első nap felkerestük a Debreceni Egyetemet, ezt követően az idegenvezető kíséretében a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, ahol az iskola bemutatására került sor, betekinthettünk az iskola grafika és tűzzománc foglalkozásaiba, majd az aulában kipróbálhattunk néhány tánclépést a balettmester irányításával. Öröm volt olyan nyitott iskolavezetéssel, kollégákkal találkozni, akik a napi megterhelő munkájuk mellett is ilyen szeretettel fogadtak minket. Látogatásunkat a Nagyerdei parkban való séta zárta.

Izgatottan ébredtünk második nap, hisz annyi kedves meglepetést tartogatott számunkra ez az út. Alig vártuk, hogy megtekinthessük a debreceni Református Nagytemplomot, majd Református Kollé­gium Múzeumát. Lenyűgöző volt a csodá­latosan, impozáns Déri Múzeum s benne a Munkácsy Mihály Krisztus-trilógia. Diák és tanár örömére, napunkat az Agó­ra Tudományos Élményközpontba zártuk, ahol egy interaktív terében több mint 40 különleges játékot próbálhattunk ki. Minden perce élvezetes volt, hiszen szorosan kapcsolódtak valamilyen tudo­mányos jelenséghez, de érdekesek voltak a különböző ismeretterjesztő előadások is. Nagyon sokat tanulhattunk.”

A programról részletesebben az e heti Szilágyságban olvashatnak.