Thu. Apr 18th, 2024

Gyermeknap Kémeren

,,A hangulatot csak fokozta a kö­zös szabadtéri éneklés. Ebben segítsé­günkre voltak: Pardi Matild a Baptista egyház részéről és Kánya Zsolt-Attila református lelkipásztor. Mindezen színes programok közül bátran állíthatjuk, hogy a legnagyobb sikere az arcfestésnek volt. Jula Mădălina és Szekrényes Renáta vál­lal­ták azt, hogy minden gyereknek meg­rajzolják az arcukra az általuk kiválasztott motívumokat. A nagyobb gyerekek számára a maradandó élményt a diák – felnőtt foci és röplabda mérkőzések jelentették.

E gyereknap megünneplése több szervezet együttműködésével jött létre: az iskola, az önkormányzat, a Kémeri Turisztikai Információs Közpot, a Református egyház, a Baptista egyház, a Taylor KFT, a Pro Humanitas civil szervezet, a Pro Kémer kulturális alapítvány, valamint a helyi rendőrség. Mindannyian közreműködtek abban, hogy minél színesebb programokkal tegyék emlékezetessé a gyermeknapot.

A nap mozgatórugói a pedagógusok voltak. Köszönet és hála illeti őket és azon személyeket, akik a háttérből szorgoskodva süteményeket és szendvicseket készítettek, s e napon a gyerekekért dolgoztak.
Jókedvűen, kellően, de egészségesen elfáradva fejeztük be a vidám napot.”

A kémeri gyereknapról részletesebben az e heti Szilágyságban olvashatnak.