Tue. Jul 16th, 2024

Izgalommal és kalandra készen indultunk útnak Zilahról július 13-án, kora reggel a Gyergyói havasok felé. A szilágyságból mintegy 60 gyermek jelentkezett az idei Kincskereső gyerektáborba, a Zilahi Magyar Baptista Gyülekezet szervezésében. A 300 km-es utat, mely Zilah és Gyergyószentmiklós között van autóbusszal és személyautókkal tettük meg. Gyergyószentmiklósnál leszállva a táborozók gyalogszerrel jutottak fel a Kovács Péter tetőn található táborhelyre. A Gyergyói Keresztyén Táborból csodálatos kilátás tárul a gyönyörű fenyőerdőkre és a Hagymás hegység fénylő csúcsaira. Több generáció óta nyújt felejthetetlen élményeket ez a tábor, mely a természet adta vadon szépségét igyekszik mindmáig megőrizni.

Az idei tábor témája a kincskeresés volt. Mindenkiben ott van a vágy, hogy valódi kincseket találjon. Az internettől és mobiltelefonoktól megbabonázott miliőből a gyermekeket kiragadva, figyelmüket a maradandó kincsek felé igyekeztünk terelgetni. A társaság öröme, a barátságok értéke, a labdajátékok izgalma, a természet szépsége, a csillagos éj káprázatos nagysága, az erdei áfonya és szamóca zamatos íze mind olyan kincsek, melyet Isten azért adott, hogy hálaadással élvezzük és csodáljuk ezeket. Lehetőségük volt a gyerekeknek a természet szépségét csodálni a Nagyhagymás csúcsnál, az Olt forrásnál, a Gyilkos tónál, a Békási szorosnál, ráadásul a Békás-tónál egy hajókirándulást is tehettek.

A tábor során rájöttünk arra, hogy nem csak fizikai kincseket lehet gyűjteni ezen a földön. Vannak olyan örökkévaló, mennyei kincsek is, amit a moly nem rág meg, a rozsda nem emészt meg és a tolvajok sem lophatják el. Különböző bibliai történetek alapján megtanultuk, hogy lehet kincs az engedelmességünk, a hitünk, a szívünk, az élő víz és az életünk. Esténként, egy előre felvett hangjátékkal bábelőadást tartottunk a Fehérke, Farkas Jánosné Zsóka könyve alapján. Ez a könyvecske egy báránykáról szól, aki a Jó pásztor nyájához tartozik. Miután felnő, eltéved a nyájtól, és a rossz pásztor idegen nyájába keveredik. Viszontagságos úton Fehérke megmenekül, és a Jó pásztor megtalálja őt. Ezek után Fehérke még jobban tudta értékelni a Jó pásztor barátságát, gondviselését és a nyáj összetartó erejét. Ez a történet jelképesen Jézus Krisztusról szól, aki életét adta az ő juhaiért. Mindannyian eltévedtünk, de a Jó Pásztor azért jött, hogy megkeresse és megtartsa azt, ami elveszett. A történet végén megértettük, hogy milyen nagy kincsek vagyunk Jézus Krisztus számára, aki életét adta értünk. Az igazi kincset a szívünkben csak akkor találjuk meg, ha engedjük, hogy Jézus megtaláljon minket!

Hálásak vagyunk azért a röpke tíz napért, melyet a hegyen tölthettünk. Valóban sok-sok élménnyel és lelki kincsekkel gazdagodhattunk. Hálásak vagyunk Isten gondviseléséért és szeretetéért, aki, mint „Jó pásztor” velünk volt és megőrzött minket minden bajtól és veszélytől. Hálásak vagyunk Jézus Krisztus áldozatáért, aki által örök életet kaptunk. Hálásak vagyunk azokért az önkéntes családokért és fiatalokért, akik szabadságukat és erejüket a tábor és Isten szolgálatába állították. Hálásak vagyunk minden támogatóért, akik imában és anyagiakban is hozzájárultak a tábor megszervezéséhez: Zilahi Magyar Baptista Gyülekezet, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány, Szilágy Társaság Kulturális Egyesület, RMDSZ Zilahi Szervezete, Szilágy Megye Tanácsa.

Nagy Ferencz, Zilah