Wed. May 29th, 2024

Gazdasági miniszter: Szükségtelen az otthoni élelmiszerkészletek felhalmozása

Szükségtelen az otthoni élelmiszerkészletek felhalmozása, ,,mert nem közeleg háború” – hívja fel a figyelmet Virgil Popescu gazdasági miniszter, hangsúlyozva, hogy az élelmiszerellátás elsődleges fontosságú, ezt nem korlátozták a hatóságok.

A tárcavezető rámutatott, egyértelmű, hogy az emberek megijedtek a koronavírus-járványtól, és próbálnak minél több élelmiszert beszerezni, ez azonban csak pazarláshoz vezet. Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) már kilátásba helyezte, hogy ha ez így folytatódik, középtávon élelmiszerválsággal nézhetünk szembe – tette hozzá.

,,Meggyőződésem, hogy a következő kormányüléseken a mezőgazdasági miniszter ismertetni fogja a romániai helyzettel kapcsolatos adatokat, addig is azonban nem tehetünk mást, mint felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ne halmozzák túl élelmiszerkészleteiket, mert nem közeleg háború, nem történik semmi, az üzletek a helyükön maradnak, és bármikor kimehetnek vásárolni. Nem értem, miért kell bepánikolni és 30 napra elegendő készletet felhalmozni. (…) Az élelmiszerellátás prioritást képez, és egyik országban sem korlátozták ezt” – fogalmazott a miniszter.

agerpres.ro