Tue. Jun 18th, 2024

Futóverseny Krasznán, kerámiadíszítő szakkör Zilahon

Negyedik alkalommal rendezik meg a Run to the Hills futóversenyt Krasznán, Zilahon pedig a hagyományos fazekasság rejtelmeibe pillanthatnak be az érdeklődők.

Tavaly élesztették újra a Run To The Hills futóverseny hagyományát Krasznán, így immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az esemény június 29-én. Birtalan Lóránt szervező a verseny kapcsán elmondta: a versenyzőket Krasznán, a Táltos lovarda területén fogadják majd, a megmérettetés pedig 9.30-kor kezdődik. „Tavalyi sikerünkön felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy még magasabbra tesszük a lécet. Egyrészt a tavalyi 120 versenyzői létszámot szeretnénk megduplázni, másrész kibővítjük a programajánlatunkat, így azok is hasznosan eltölthetik idejüket, akik nem szeretnének résztvenni a futáson” – mondta a szervező. Az érdeklődők egészségügyi méréseken, orvosok és sportolók előadásain vehetnek részt, továbbá tesztelhetik kitartásukat az öt, a tíz vagy a 21 km-es távon.

A versenyre május 31-ig kedvezményesen lehet jelentkezni. Az idei verseny karitatív jellegű, ugyanis a krasznai székhelyű medencéket gyártó cég minden beiratkozó versenyző után 40 lejjel támogatja a Krasznai Akadályozott Fiatalok Egyesületét, így a futók nem csak a saját egészségükért, hanem egy jó célért is versenyeznek.

Az eddigi Run To The Hills-en a fő hangsúly a testmozgáson volt, idén az egészséges étkezést is előtérbe kerül a helyi termelői piaccal, valamint az egészséges életmódra való nevelés előadássokkal és workshopokkal. „Úgy gondolom, ha ez a három dolog: a mozgás, a helyes táplálkozás és a tudatosság stabilan megvan egy ember életében, akkor jelentős lépéseket tesz a minőségi élet felé. A Run To The Hills most már nem csak egy futóverseny, hanem egy egész napos programsorozat, testi és lelki egészségnek szentelt fesztivál, ahol mindenkinek lehetősége lesz értelmesen eltöltenie az idejét. A fesztiválra a belépés ingyenes, az előadásokért és az egészségügyi mérésekért sem kell fizetni” – mondta Birtalan Lóránt. A versenyre a Run To The Hills Facebook-oldalán vagy az esemény honlapján lehet jelentkezni.

További részleteket a https://maszol.ro/eletmod/Futoverseny-Krasznan-keramiadiszito-szakkor-Zilahon-Programajanlo-a-hetvegere oldalon és a szilágyság hetilapban olvashatnak.