Sat. Jun 10th, 2023

Frissítve: Szilágy megyében egy fertőzött van és 88 személy tartózkodik karanténban

A megyében 88 személy van karanténban, 666-an tartózkodnak otthon elkülönítve. A megyében 60-ról 109-re növelték az elkülönített helyek számát, jelenleg még 21 szabad hely van.
Az elmúlt napokban 284-en hagyhatták el az otthoni karantént. A megfigyelés alatt lévő személyek tünetmentesek.
Románia területén kétszázhatvan személynél mutatták ki eddig a koronavírus jelenlétét – közölte szerda este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A 260 személy közül 19-et gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból.

A legutóbbi jelentés óta 14 esetet jegyeztek: ezek közül hetet Bukarestben, hármat Brassó megyében, kettőt Konstanca megyében és egyet-egyet Máramaros, illetve Dolj megyében.

A GCS szerint valamennyi új fertőzött korábban COVID-19-cel diagnosztizált személy kontaktja, vagy karanténban levő személy. Az új fertőzöttek 2 és 57 év közöttiek.

Jelenleg 3510 személy van intézményes karanténban Romániában, további 26.545-öt pedig lakhelyükön különítettek el.

Eddig 4670 koronavírustesztet végeztek el az országban, amelyek közül 4410 negatív lett. A mintákat a bukaresti, a kolozsvári, a temesvári, a craiovai, a iaşi-i és a konstancai központokban vizsgálták meg.

Jelenleg a molekuláris diagnosztizálásra alkalmas (Real Time PCR) 3746 teszt van készleten az ezeket végző egészségügyi intézményeknél, ugyanakkor az Unifarm vállalat folyamatosan szerzi be a teszteket és rendelésre kiosztja a kórházaknak – jegyzi még meg a GCS.