Mon. Jul 22nd, 2024

Folytatnák a Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház bővítését és fejlesztését

A tavaly Seres Dénes parlamenti képviselő által az RMDSZ az éves költségvetésből 15 millió lejt harcolt ki a Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház számára. Ebből az összegből modern orvosi műszerekkel látták el az egészségügyi intézmény min­den részlegét, hogy a betegek itthon is megkaphassák a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást.

Az idén tovább folytatódna a kórház bővítése és fejlesztése, ennek érdekében a képviselő újabb támogatásra nyújtott be javaslatot.

„Nincs elég helyiség az orvosi műszerek, eszközök számára, ezért tovább kell folytatni a kórház bővítését, új részlegeket kell létrehozni. A tavaly jelentős anyagi támogatást tudtunk kieszközölni a kor­mány részéről, remélhetőleg így lesz az idén is, mert a megyei kórház Szilágy megye egyedüli nagykórháza, a betegek száma nagyon nagy, és hogy lakosaink itthon kezeltethessék magukat, meg kell teremteni a kedvező lehetőségeket, a minőségi orvosi ellátást és kezelést. Az idén egy angiográffal szeretnénk ellátni a kórházat, amelyet az infarktusos műtétek esetében használnak, és ami hozzánk legközelebb csak Kolozsváron van. Fontosnak tartom, sőt kötelességünknek, hogy minden lehetőséget megadjunk a szilágyságiaknak, hogy itt, a megyénkben kezeltethessék magukat” – nyilatkozta a képviselő.

K.M.