Sat. Sep 26th, 2020

Felújított oktatási intézmények Haraklány községben

Nagy község, fejlődő gazdaság, egyre jobb életkörülmény – akár ezzel a pár szóval is jellemezhető Haraklány község. Dobrai Ferenc polgármester 12 éve azon munkálkodik, hogy a lakosok életszínvonala nőjjön, a község gyarapodjon, a fiatalok itthon maradjanak, itt találjanak munkát és alapítsanak családot.

Ennek érdekében az évek folyamán számtalanszor sikeresen pályáztak, fejlesztették az infrastruktúrát, így nem meglepő, ha a községben évről-évre nő a befektetők száma.

„Meg kell erősíteni a gazdaságot, munkahelyeket teremteni, mert akkor a helybéliek itthon maradnak. Nekünk ez a célunk, ezért az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk erre és az oktatásra. A PNDL 2 programon keresztül teljesen felújítottuk a diósadi I-IV osztályos általános iskolát, megkezdve az alábetonozástól a teljes tetőcseréig. A munkálatok 1.400.000 lejbe kerültek, és nagyon remélem, hogy iskolakezdésre sikerül átadnunk az intézményt, hogy gyerekeink modern körülmények között tanulhassanak. Nagyon fontos a kisiskoláskor, ezért mi az alapokat biztosítottuk, leraktuk, a kedvező feltételeket megteremtettük.

Ugyancsak az oktatást elősegítve kiadtuk az engedélyt egy új óvoda építésére Magyargoroszlón. Remélem, nemsokára elkezdődnek a munkálatok, és Magyargoroszló is egy új oktatási intézménnyel gazdagodik” – mondta a polgármester.

K.M.