Thu. Jun 20th, 2024

Felújítás alatt a szilágyperecseni orvosi rendelő

December elején elkezdték a szilágyperecseni orvosi rendelő felújítását, ami 1973-1974-ben épült rendelőnek valamint orvosi lakásnak, és amit azóta nem renováltak. Az önkormányzat 1997-ben vette át az épületet, jelenleg ennek felújítása zajlik – tudtuk meg Boncidai Csaba polgármestertől.

A tetővel kezdték a munkálatokat, és egy hónap után már új tetőzet van az egészségügyi intézményen, de a munkálatok a téli időjárás ellenére sem állnak le, most az emeleten folytatják a munkások a felújítást. ,,Miután befejezzük az emeletet, felköltözik az orvos és az asszisztens, és azután a többi részt korszerűsítjük. Egy családorvosunk van, aki már 15 éve ingázik Szilágysomlyóról, és mivel nagy a község, szükségünk lenne még egy orvosra. Amíg ez a helyzet nem rendeződik, addig néhány beteg a városban részesül ellátásba. Ez sajnos egy köztes megoldás, de ez az egészségügyi rendszer hiányossága. Az én kötelességem, hogy minden ember számára valamilyen módon biztosítsam az ellátást” – nyilatkozta a polgármester.

Az orvosi lakás helyén a Diakónia beteggondozó szolgáltatás működik, de tervben van, hogy a felújítást követően az emeletet modern orvosi felszerelésekkel lássák el, hogy oda szakorvosokat fogadhassanak, hogy a helybélieknek ne kelljen majd Zilahra, Kolozsvárra utazni, ha szakellátásra lenne szükségük. Amennyiben új orvos érkezne a községbe, és Perecsenben maradna, a tömbházban biztosítva van számára egy lakás – ismertette Boncidai Csaba, aki hozzátette, előreláthatóan jövő nyárra vagy őszre befejeződik az épület felújítása, ezt követően az orvosi felszerelések beszerzése következik.

K.M.