Mon. Dec 11th, 2023

Fedezd fel Szilágysámson községet! – kerékpárverseny

Fedezd fel Szilágysámson községet! – felhívással szeptember 30-án második alkalommal szervezik meg a Vlegyásza Kupa helyi kerékpáros versenyt. Az eseményt a Kolozsvári Vlegyásza Hegyimentők Egyesülete és Szilágysámson Önkormányzata szervezi. Céljuk megismertetni a hazai és külföldi sportkedvelőkkel a rendkívüli szépségű községet, a környéket, a helyi magyar közösség vendégszeretetét.

A verseny két pályán zajlik – számolt be Bántó Zoltán, Szilágysámson község polgármestere. A legrövidebb, kezdőknek ajánlott szakasz, a Szőlőhegyek útja, 500 méter magas és 25 kilométer hosszú. A másik, az 1000 méter magasságig felvivő, 50 kilométer hosszúságú Borok útja. A két kijelölt útvonal gyönyörű tájakon, barátságos környezetben kanyarog.

A versenyzők sisakkal és felszereléssel kell rendelkezzenek. Amennyiben a versenyző még nem töltötte be a 18. életévét, szülői engedélyre van szüksége.

A polgármester elmondta, az esemény nagy érdeklődésnek örvend, hiszen mindezidáig több mint 90 versenyző jelentkezett. Céljuk támogatni a mozgást, bemutatni és megszerettetni a sportágat, valamint a települést népszerűsíteni.

Érdeklődni a verseny honlapján és a helyi önkormányzatnál lehet.