Tue. Mar 5th, 2024

Farsangi délután a simionosoknál, ,,ahogy náluk szokták’’

,,A Simion Bărnuțiu Általános Iskola magyar tagozata idén február 14-én tartotta meg a farsangi mulatságot. A hagyományőrzés jegyében a VII. B osztály volt az esemény házigazdája. Szinte már rutinosan ment minden, hiszen az őszi szüreti bált is ők szervezték. Mindenki teljes odaadással tevékenykedett, ki-ki tehetségének és tudásának megfelelően vette ki a részét a szervezésből. Volt, aki tombolát árult, vagy szponzort keresett, volt, aki díszletet tervezett vagy díszelemeket gyártott, a bemondók szövegeket írtak, a többiek padokat cipeltek, vagy termet díszítettek. Jó házigazdáknak bizonyultak.

A program délután 16 órától kezdődött. A VII. B. osztály diákjai, Gáspár Enikő tanárnő vezetésével, vidám dalokkal köszöntötték az egybegyűlteket, majd a Höcögő tánccsoport teremtett jó hangulatot a farsangi mulatsághoz. A román és a magyar köszöntések után a jelmezbe öltözött diákok felvonulását tánc, játék, valamint tombolázás követte. A felvonulók közül a zsűri a ,,portékás cigányt’’, a jósasszonyt, a pantomi­­­met, a szerelőt, valamint a fogorvos be­mu­tatkozását tartotta a legötletesebb­nek és a legkreatívabbnak. Őket oklevéllel és ajándékkal jutalmazta a zsűri.

A VII. B osztály diákjai nagyon figyeltek arra, hogy ne legyenek unalmasak a tevékenységek, egy nagyon jó ötlettel szinte a teljes termet lázba hozták, elvarázsolták a jelenlévőket a Just Dance játékkal. Mindenki élvezettel, teljes odaadással táncolt, ki nagyon profin, ki csak barátkozva a játékkal. A Just Dance – verseny legjobb táncosait szintén oklevéllel és nyereménnyel lepte meg a szakavatott zsűri. …”

Szerzők: A Simion Bărnuțiu
Általános Iskola VII. B osztálya és Futó Angéla magyartanárnő

A farsangi mulatságról az e heti Szilágyságban olvashatnak.