Sun. Dec 3rd, 2023

Ez idáig nem jelentettek koronavírusra utaló tüneteket az iskolába visszatérő tanulók körében

Ez idáig még nem jelentettek koronavírusra utaló tüneteket vagy igazolt eseteket az iskolába visszatérő tanulók körében – közölte szerdán Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

,,Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a megyei tanfelügyelőségekkel, tehát minden egyes iskolával. A második félév harmadik napján vagyunk, és eddig még egyetlen olyan tanulóról sem érkezett jelentés, aki esetében a tünetek alapján felmerült volna a koronavírussal való fertőzöttség gyanúja” – jelentette ki a miniszter.

Rámutatott, a települések szintjén heti rendszerességgel mérik fel a járványhelyzetet és a pénteki adatok alapján döntenek arról, hogy a következő héten az iskolák melyik forgatókönyv szerint folytatják a tanévet. Kivételt képeznek az esetleg karantén alá kerülő települések, mert ebben az esetben a település oktatási intézményeiben azonnal felfüggesztik a fizikai jelenléttel zajló oktatást, magyarázta.

A miniszter bízik abban, hogy nem alakulnak ki gócpontok az oktatási intézményekben. Ha ez mégis megtörténik, az egészségügyi minisztériummal és a közegészségügyi igazgatóságokkal és minden illetékes hatósággal közösen meg fogják hozni a szükséges intézkedéseket a tanulók biztonsága érdekében, szögezte le Sorin Cîmpeanu.