Wed. Mar 22nd, 2023

Esős időben vezessen óvatosan!

Esős időben vezessen óvatosan! – figyelmeztet a Szilágy megyei rendőrség. Az általuk kiadott közleményben arra hívják fel a járművezetők figyelmét, hogy a következő időszakban az esőzések és nedves utak miatt megnőhet a balesetek száma, ezért ezek elkerüléséért azt javasolják, hogy az útviszonyokhoz igazodva, alacsony sebességgel vezessenek, legyenek óvatosabbak és figyelmesebbek, ne fékezzenek hirtelen!

A forgalomban minden műveletet csak a saját és mások biztonsága érdekében történő alapos meggyőződés után szabad végrehajtani. A biztonságos vezetés első előfeltétele, hogy a vezetési módot az adott útfelülethez igazítsák.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a szélvédő, az oldalsó és a hátsó ablakok tiszta kilátást biztosítanak, az ablaktörlők, a légkondicionáló és a páramentesítési rendszer működőképes!

A balesetek megelőzése érdekében ne fékezzenek hirtelen, tartsanak megfelelő távolságot az elöl haladó járműtől, hogy biztonságosan meg tudjanak állni, ha az előző autó lassít vagy hirtelen megáll.

A forgalmi dugók elkerülése érdekében azt javasolják, hogy a járművezetők ne előzzék meg a közlekedési lámpánál megálló vagy sorban álló járműveket, és ne álljanak meg olyan helyen, ahol akadályozhatják a forgalmat, ne állják el a tömegközlekedési járművek útját!

A gyalogosoknak azt tanácsolják, hogy a járdán közlekedjenek, az úttesten csak az erre a célra kijelölt gyalogátkelőhelyeken, a közlekedési lámpa zöld fényénél, és csak akkor keljenek át, ha biztosak abban, hogy a járművezetők észlelték az átkelési szándékukat.