Mon. May 29th, 2023

Építs a Kősziklára! – Alapkőletétel, Dávid Keresztyén Óvoda, Zilah

,,2019. június 2-án Alapkőletétel ünnep volt a Zilahi Baptista Imaházban. Isten kegyelméből és a Magyar állam jóvoltából egy új óvoda és bölcsőde épülhet Zilahon. A Dávid Keresztyén Óvoda 28 éve működik a zilahi baptista gyülekezet szárnyai alatt. Elérkezett az idő, hogy az óvodai oktatás egy új épületben kiteljesedjen.

Az elmúlt hónapban Szilágy megyét és Zilah városát különösen megviselték az egymást érő természeti katasztrófák. Május 1-én 4,2 erősségű földrengés rázta meg Zilah városát és környékét. Május 28-án tojás nagyságú jégeső söpört végig Zilahon, amely sok kárt hagyott a háztetőkben, kertekben és az autókon. A sok esőzések után megáradtak és kiöntöttek a Szilágy megyei folyók és patakok.

Hisszük, hogy ezek után nem véletlenül helyezte Isten a szívünkre azt a mottót, hogy „Építs a Kősziklára!” Az ünneplő gyülekezetet a Dávid óvoda növendékei köszöntötték énekekkel és két csodálatos csengőkórus zene­­­­­szám­mal. Majd azon gyerekek köszöntése következett, akik részt vettek a gyülekezetnél szervezett Gyereknapon. A gyerekek nem csak az énekeinken keresztül, de még a pólóikon is azt hirdették, hogy „Jézus a Kőszikla!”

Az ünnepi rendezvényről részletesebben az e heti Szilágyságban olvashatnak.