Mon. Jul 22nd, 2024

Elektromos hulladékok gyűjtése Zilahon

Zilah Polgármesteri Hivatala a kise­lej­tezett háztartási gépek és szerke­ze­tek gyűjtésének programját hirdette meg áp­rilis 8-án. A The Green Proiect kere­té­ben az akció április 19-ig tart. Ez alatt ingyenesen elszállítják a nagyobb gépeket (televíziókat, hűtőgépeket, mosógépeket, stb.). A 800.444.800-as illetve a 0756.030.602-es telefonszámon lehet kér­ni a gépek elszállítását, az illetékesek in­gye­nesen házhoz mennek, és elviszik a felesleges készülékeket.
Április 13-án, szombaton 10:00-16:00 óra között személyesen is le lehet adni a készülékeket a város több pontján: A Porolissum negyedbeli benzinkút mellett, a Fenyves negyedben a Codiflor áruház mellett, a Liget-negyedi piac mellett, illetve a begyűjtő központban (Fabricii utca 30B szám alatt).
A közleményben felhívják a figyelmet az akció fontosságára, mert ezekben a szerkezetekben sok egészségre és a kör­nye­zet­re káros anyag van, ezek ha­tás­talanítása, szak­szerű szétszerelése fon­tos egészség- és kör­nyezetvédelmi köve­tel­mény. A leadott ké­szülékek esetében tombo­la­jegyeket osz­ta­nak, amelyekkel új ház­tartási gépeket lehet nyer­ni: két digitális mikrohullámú melegítőt, egy porszívót és két mixert. A sorsolás április 19-én 14:30 órakor lesz a begyűjtő központ székhelyén.

J.L.