Mon. Jul 22nd, 2024

Elballagtak a Krasznai Cserey-Goga Technológiai Líceum végzősei

Noha a pedagógus közösség általános sztrájkot tart, ennek ellenére a krasznaiak megszervezték a 2023-as ballagási ünnepséget. Május utolsó napján 31 diák -9 diák román tagozaton, 22 diák a magyar tagozaton- búcsúzott a diákévektől. A végzősök ünnepségére az FK Kraszna Futballpályája adott ismét helyet, melynek lelátója zsúfolásig megtelt szülőkkel, rokonokkal, testvérekkel, barátokkal és diáktársakkal. Elsőnek Anderlik István az iskola igazgatója köszöntötte a végzősöket. Ünnepi beszédében kiemelte: ,,Az együtt megélt emlékek egymáshoz kötnek, mélyen nyomot hagytak szívetekben. Az elmúlt évek során fejlődésetek látványos volt, s íme, ma végzősökként állhattok itt. Büszkék vagyunk rátok! Legyetek erősek az élet viharában, győzzétek le az akadályokat, és mutassátok meg a világnak, hogy képesek vagytok a legjobbak lenni! Bízunk bennetek, és hiszünk sikereitekben, mert bátrak vagytok és elég bölcsek ahhoz, hogy megtudjátok különböztetni a szépet a kevésbé széptől, a helyes utat választva.” Az igazgató úr megköszönte a szülők bizalmát, és sok sikert kívánt a diákoknak.

A Szilágy Megyei Tanfelügyelőség nevében Hari Tünde köszöntötte a ballagókat, sikeres érettségit, és eredményekben gazdag életutat kívánt a végzősöknek.

Köszöntést mondott még Matiș Ramona aligazgatónő, Kovács István, Kraszna község polgármestere, s a szülői bizottság részéről Sütő Attila: ,,Hiányozni fogtok osztálytársaitoknak, iskolatársaitoknak, tanáraitoknak, de legjobban szerető szüleiteknek. Ne feledjétek soha otthonotok melegét, szüleitek bíztatását, bátorítását, aggodalmát. Bárhova is visz az élet, a szülői ház ajtaja mindig nyitva lesz számotokra. Nem tudjuk, mit hoz a holnap, ezért bátran ragadjátok meg mindennap a Jóisten oltalmát és segítségét. Az Úr áldjon és őrizzen benneteket!”

A ballagó diákok nevében Bódizs Krisztián mondott beszédet. A végzősöket a tanügyi sztrájk miatt még nem zárták le, így nem osztottak ki tanulmányi díjakat, de a kulturális és sporttevékenységek kiváló eredményeit díjazták.

Gratulálunk minden végzős diáknak, Isten gazdag áldása kísérje életútjukat!

Sütő Attila