Tue. Jul 16th, 2024

Elballagtak a Krasznai Cserey-Goga Technológiai Líceum végzős diákjai

Fotók: Vékás Albert

A tanév legszebb ünnepére gyűltünk össze az elmúlt hétvégén. Az idén is az Fk Kraszna Futballpályája adott helyet a helyi líceum végzőseinek a ballagására. Szülők, nagyszülők, barátok, és diáktársak sokasága vette körül a 39- 25 magyar és 14 román tagozaton- végzős diákot. Ragyogó arcukról öröm, megelégedés és hála sugárzott. Sokunk szemében örömkönnyek csillogtak. Mintha ma Kraszna lenne a világ közepe.

Nagyszerű csapat, nagyszerű mentorokkal körülvéve – gondolunk itt iskolánk pedagógusaira -, akik irányt és utat mutattak, jövőképet állítottak gyerekeink elé, hogy minden élethelyzetben tudjanak felelősségteljes döntéseket hozni. Hisszük, hogy a gyermekeink irányába befektetett munka az élet során meghozza majd a várva-várt gyümölcsöket is.

Anderlik István, az iskola igazgatója köszöntötte az ünnepelteke, s mindazokat, akik elkísérték őket e felejthetetlen utazásban. ,,Ünnep ez a mai, nemcsak iskolánk, de a végzős diákok életében is. Egy mérföldkő; az itt eltöltött évek összekötnek bennünket. Éljetek a lehetőségekkel, a döntés jogával és felelősséggel. Mindenkor légy kész feladni azt, ami vagy, azért, ami válhat belőled.”

Kovács István, Kraszna polgármestere, a Bibliai József személyét hozta például, akire sokszor irigykedve néztek testvérei, s aki életében sokmindent megélt. Volt kiszáradt kút fenekén, rabszolga, meggyanúsított, álomfejtő, miniszterelnök, édesapa s aztán egy családnak, egy népnek a megmentője, de a leglényegesebb, hogy végig bízott Istenben, és figyelt Rá. Ezt ajánlotta a ballagóknak.

 A szülőbizottság nevében köszöntöttem a ballagókat én is, kívánva mindannyiuk számára, hogy nagyon sok sikerélményben legyen részük. ,, Soha ne feledjétek el otthonotok melegét. Szüleitek bíztatását, bátorítását, aggodalmát. Egy új útszakasz kezdődik el életetekben, új kihívások, próbák, feladatok. Nem tudjuk, mit hoz a holnap, ezért minden nap bátran ragadjátok meg Isten segítségét és oltalmát.”

,,Minden gondotokat Őreá vessétek, mert Néki gondja van reátok.” 1Péter 5:7

Sütő Attila