Wed. Mar 22nd, 2023

Egyre sikeresebbek az FK Csíkszereda alközpontjaként működő szilágysági FK Kraszna játékosai

Múlt hétvégén gálaünnepséggel zárta a 2021–2022-es idényt az FK Csíkszereda alközpontjaként működő szilágysági FK Kraszna. Két éve alakult a futball klub, a hat korcsoportban összesen már több mint 170 gyerek játszik.

„Két éve a nulláról kezdtünk, az első évben közel száz gyerek került hozzánk, és elértük, hogy egyre többen csatlakoznak a csapatunkhoz. Sikeres szezont zártunk, két 2008-as születésű játékos, Balla Áron Szilágyperecsenből és Bekő Kristóf Zilahról augusztusban már az FK Csíkszeredánál kezd, valamint az új szezontól a Marosvásárhelyi SE csapatot erősíti a 2007-es születésű krasznai Végh Erik és Chirila Emanuel Máronból. A 2022-es év játékosa Bekő Kristóf lett – ismertette Stanciu Rudolf, az FK Kraszna elnöke.

Sarmaságon is nyitnak egy alközpontot, Krasznán műfüves pálya épül
Augusztus 1–7. között Krasznán tartja edzőtáborát az FK Csíkszereda országos bajnok és kupagyőztes U19-es csapata, majd az egy hónapos szünet után a szezon augusztus 8-án kezdődik. Stanciu Rudolf elmondta, a nagy érdeklődés és a megnövekedett igény miatt Sarmaságon nyitnak egy krasznai alközpontot, ahol hetente kétszer edzéseket tartanak. Augusztus 10-én toborzó lesz a településen, várják a focikedvelő sarmasági és a környékbeli magyar óvodásokat, kisiskolásokat, általános iskolásokat, hogy csatlakozzanak a csapathoz.

A krasznai futball klub a helyi önkormányzattól megkapta az egykori barompiac területét, ahova 110X70 méteres műfüves pályát építenek 400 férőhelyes lelátóval, kivilágítással.

A klubról részletesen a https://maszol.ro/sport/Egyre-sikeresebbek-az-FK-Csikszereda-alkozpontjakent-mukodo-szilagysagi-FK-Kraszna-jatekosai honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.