Tue. Apr 23rd, 2024

Egy eseménydús farsangi délutánról

,,Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál!” – ismerős dal sok kis elemi osztályos gyereknek.

Végre eljött a farsang ideje! Egy télkergető farsangi mulatság éppen jó ürügynek ígérkezett, hogy egy fergeteges álarcos bállal elzavarjuk a telet. És eljött a várva-várt nap, február 17.

A Mihai Eminescu Általános Iskola magyar tagozatának kisdiákjai számára idén újból megrendezésre került a farsangi bál, nem csoda, hiszen az utóbbi években sok gyereket örvendeztetett meg ezzel az eseménnyel. A kicsik és nagyok örömére, idén is részesei lehettünk ennek a különleges, hősökkel, hercegekkel, szépségekkel, izgalmakkal, finomságokkal és mókával teli rendezvénynek.

A tanító nénik munkáját dicséri a szervezés és a kivitelezés, mert mind a gyerekek, mind a felnőttek jól éreztük magunkat. A jelenlevők semmiben sem szenvedtek hiányt: szépen megterített, finom süteményektől és üdítőktől roskadozó asztalok sorakoztak, csoportos jelmez- és táncverseny, valamint jókedv és kacagás egyaránt volt terítéken.

A színpadon sorra megjelentek a közkedvelt mesehősök: hercegnők, királyok, lovagok, valamint pizza, muffin, dolgozat, méhecske, és rengeteg rajzfilmfigura, mint Pókember, Batman, stb. A csoportos jelmezbemutatás után következett az igazi mulatság: a gyerekek az örökzöld ritmusokra ropták a táncot, majd sorra jött a játék, melyben minden gyerek kipróbálhatta az ügyességét. A hagyományos seprűs tánctól a labdadobálós bohócos játékig mindenben megmérettették magukat a kisdiákok, s a legjobb az volt, hogy a gyerekek már tét nélkül, boldogan és kipirult arccal mulathatták át a délutánt.

Úgy gondoljuk, kivétel nélkül mindenki csodásan érezte magát ezen a rendezvényen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a sok nevetés, önfeledt sikítás, és az, hogy az est leszálltakor alig lehetett távozásra bírni az ifjabb résztvevőket.

Nagyon jó hangulatú, kulturált rendezvényt tudhat maga mögött az iskola.

Az EKO osztály szülői közössége nevében köszönetet mondunk e csodaszép délutánért, és reméljük, hogy a közeljövőben is hasonló színvonalas tevékenységekkel örvendeztetnek meg minket és gyermekeinket!

 

Tisztelettel,

Szilágyi Alpár-Attila édesanyja,

Szilágyi Tilda