Tue. Mar 21st, 2023

Döntsd el Te, ki legyen az Erdély dala hetedik döntőse!

Fontos szakaszához érkezett az erdélyi dalszerzők versenye! Az Erdély dala zsűrije (Keresztes Ildikó, Dorogi Péter, Bagossy Norbert, Lukács Laci) kiválasztották azt a 6 dalt, amelyek biztosan továbbjutnak a verseny döntőjébe. A 7. dal kiválasztását viszont a közönségre bízták!

A MIÉRT által szervezett dalversenyre olyan szerzeményeket vártak a fiatal erdélyi magyar dalszerzőktől, amelyek az erdélyi “otthon lenni” életérzést ragadják meg, ezt szólaltatják meg hitelesen az ifjúság hangján.

A zsűri által döntőbe jutott dalok és előadók:

  • A Csajod – Ide tartozom
  • Végtelen Sziget – Csillagok
  • Frunzea Dávid – Népi kavalkád
  • Koszika – Te vagy a minden
  • DreamFlow – Itt boldog vagyok
  • Szintaxis – Lassú vonatok

A hetedik döntős dal kiválasztása pedig a nézők kezében van!

A https://erdelydala.ro/szavazas/ oldalon nyílik lehetőség meghallgatni a dalokat, amelyekre ugyanitt lehet szavazni is szeptember 25-e, vasárnap éjfélig.
Minden személy összesen 3 dalra adhatja le a voksát, és egy dalra egy alkalommal szavazhat.

A zsűri felhívása a közönségszavazásról

A verseny további menete

A közönség által beszavazott 7. döntős bejelentésére szeptember 27-én kerül sor az Erdélyi Magyar Televízió Mozaik című műsorában.

A hét döntős előadó és dalszerző ezt követően egy négynapos szakmai alkotótáborban vehet részt, ahol neves dalszerzők és előadók segítenek tökéletesíteni a dalokat. Az alkotótáborba betekintést nyerhet az Erdély dala közönsége is a verseny facebook és instagram oldalán, valamint az Erdély TV beszámolói által.

Az előadók a mentorok segítségével csiszolhatják a dalokat, és egyben felkészülhetnek a verseny döntőjére, amelyet október 30-án az Erdély TV élőben közvetít. A közönségnek itt is fontos feladata lesz, hiszen továbbra is ötödik zsűritagként tudja segíteni szavazatával a kedvencét!