Tue. Mar 5th, 2024

December 20-ig lehet jelentkezni a Szakma Sztár vetélkedőre!

Magyarország Miniszterelnöksége a 2019/2020-as tanévben is bekapcsolódást biztosít határon túli diákok számára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiválósági versenyére, a Szakma Sztárra.

A vetélkedőt, amelynek országos döntője a Szakma Sztár fesztivál, szakiskolák és szakközépiskolák végzős diákjai számára hirdetik meg. A vetélkedőn egyre bővülő szakmakínálatban vehetnek részt a diákok. az idei szakmakínálatot a következő linken tekinthetik meg: http://szakmasztar.hu/szakma-lista/

A szakmai versenyek Magyarországon központi elődöntőből, válogatóból és döntőből állnak. Erdélyben, az előző tanévekben megszervezett versenyhez hasonlóan, írásbeli elődöntőt szervezünk kijelölt központi intézményekben. Az írásbelik helyszíne a jelentkezések függvényében kerül kijelölésre. Kivételt képeznek az informatikai szakképesítések, amelyek esetében online vizsga van, és arra a versenyszervezők csak a felhívásban szereplő időpontokban tudnak lehetőséget biztosítani. Az írásbeliket a Magyarországon megszervezett középdöntők (válogatók), majd a nagyszabású fesztivál keretében zajló magyarországi, országos döntő követi, amelynek helyszíne a HUNGEXPO, időpontja: 2020. április 20–22.

A versenyre jelentkezni december 20-a, péntek délután 4 óráig lehet a bhajni@rmpsz.ro email-címen (NEM a vetélkedő honlapján megtalálható online felületen). A jelentkezéshez szükséges adatok (kérem, kitöltve küldjék vissza a csatolt excel file-t): oktatási intézmény pontos megjelölése románul és magyarul, település, elérhetőségek, felkészítő tanár neve és elérhetőségei, diák neve, szak pontos megjelölése (a fenti linken található szakmalista szerint), szakközépiskola vagy szakiskola tanulója-e a jelentkező diák, évfolyam/osztály megjelölése.

A verseny kapcsán további információk a www.szakmasztar.hu oldalon találhatók (VERSENYEK/SZAKMASZTÁR FESZTIVÁL), ahonnan letölthető a Versenyfelhívás (főként magyarországi diákokra vonatkozik, de az informatika szakok esetében az itt szereplő vizsgaidőpontokat kell figyelembe venni), a Versenyszabályzat (amely szakmák szerint tartalmazza a vizsgakövetelményeket), az aktuális szakmalista.