Mon. Jul 22nd, 2024

Dari Tamás főtanfelügyelő-helyettes: „Nekünk példát kell mutatnunk!”

Hétfő délelőtt Szilágy megye prefektusa, Vasvári Róbert-Gergely alprefektus, a főtanfelügyelő és Dari Tamás főtanfelügyelő-helyettes, valamint más intézmények vezetői is beadatták maguknak a koronavírus elleni védőoltást a zilahi oltási központban.

Dari Tamás főtanfelügyelő-helyettes elmondta, ez az első lépés ahhoz, hogy visszatérhessünk a megszokott életünkhöz. ,,Nekem két gyerekem van, akiknek az iskolában lenne a helyük, de a járvány ezt megakadályozta. Most, hogy február 8-án kinyitnak az oktatási intézmények, nagyon sok tanár el kellene gondolkozzon azon, hogy beoltassa magát, hiszen ők naponta a gyerekek közelében lesznek, és könnyen átvehetik vagy átadhatják a vírust. Nem szeretnénk, hogy a járvány tovább terjedjen, itt lenne az idő, hogy megállítsuk, ezért azt javaslom, hogy aki csak teheti, oltassa be magát, mert mi pedagógusok nagyon ki vagyunk téve a fertőzésnek. Én példát mutattam, remélem, lesznek olyanok, akik követni fognak” – nyilatkozta a főtanfelügyelő-helyettes.

 

 

 

Vasvári Róbert-Gergely: ,,Vigyázzunk az időseinkre!”

Közel 90 éves Vasvári Róbert-Gergely alprefektus édesapja. Az alispán elmondta, nagyon megsínylette ez a mindjárt egy éve tartó állapot, hiszen márciustól gyakran csak 20 méterről integethetett édesapjának, és előfordult, hogy csak a kerítés mögül kérdezhette meg, hogy van, mire van szüksége. „Arra biztatok mindenkit, hogy akinek idős hozzátartozója van, oltassa be magát, mert csak így tudjuk megvédeni magunkat, őket és a családunkat. Fontos, hogy mihamarabb visszatérjünk a járvány előtti időszakhoz, hogy nyugodtan találkozhassunk ismerőseinkkel, hogy utazhassunk, és jelenleg ez csak úgy valósulhat meg, ha minél többen megkapjuk az oltást” – mondta az alprefektus.

Kulcsár Mária