Mon. Oct 2nd, 2023

Csökkenőben van a koronavírus-járvány harmadik hulláma, meg kell erősíteni ezt a tendenciát

Romániában csökkenő tendenciát mutat a koronavírus-járvány harmadik hulláma, azonban továbbra is fontos az egészségügyi óvintézkedések betartása – jelentette ki kedden Florin Cîţu kormányfő.

Cîţu Lucian Bode belügyminiszterrel közösen kedden távkonferenciát tartott a prefektusokkal és a belügyi tárca területi struktúráinak vezetőivel.

A kormányfő köszönetet mondott a kormányképviselőknek és a belügyminisztériumi alkalmazottaknak az újabb korlátozások bevezetetése óta tett erőfeszítéseikért. Hangsúlyozta, hogy a járvány harmadik hulláma csökkenő tendenciát mutat, és meg kell tenni mindent eme tendencia megerősítésére, továbbra is ébernek kell lenni.

,,A járvány harmadik hulláma még nem múlt el, de úgy tűnik, hogy a nehezén túl vagyunk, és ez önöknek is köszönhető” – mondta Cîţu a távkonferencia résztvevőinek.

,,Fontos hét végének nézünk elébe: a húsvétot és a hagyományos május elsejét is ünnepeljük, az állampolgároknak szabad napjaik vannak. A mi szempontunkból azonban a dolog egyszerű: semmi nem változik, ugyanúgy kötelező marad a fizikai távolságtartás, maszkviselés, fertőtlenítés minden tevékenység keretében” – szögezte le a kormányfő.

agerpres.ro