Mon. Jul 22nd, 2024

Cseke Attila: az épületfelújításra szánt finanszírozás kétharmadát hívták le eddig az önkormányzatok

Több mint ezer finanszírozási kérés érkezett a fejlesztési minisztériumhoz április elseje óta. A 2,8 milliárd eurós összköltségvetésből 974 millió maradt – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Az önkormányzatok a tömbházlakások és közintézmények energiatakarékossá, földrengésbiztossá és tűzbiztossá tételére kértek finanszírozást a szaktárcától. Minden megyének egy számára kiszabott összegre kellett pályáznia, több megyében is lehívták a rendelkezésre álló összeg nagy részét a helyi és megyei önkormányzatok – mutatott rá Cseke Attila.

Az RMDSZ-es szaktárcavezető elmondta: többek között Bihar, Kolozs, Máramaros és Szatmár megye önkormányzatai nyújtottak be pályázatot a rendelkezésre álló majdnem teljes összegre. A szaktárcavezető emlékeztetett: május 30-ig várja a szaktárca a fennmaradó, közel egymilliárd eurós összegre a pályázatokat.

Pályázni digitálisan lehet a minisztérium honlapján, a fennmaradó összeget pedig ugyanott lehet megvizsgálni, percről percre frissül, amint újabb pályázat érkezik – zárta Cseke Attila.