Mon. Feb 26th, 2024

Csapatépítő hétvégét szervezett a Szilágy megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács

Csapatépítő hétvégét szervezett a Szilágy megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács január 24-26 között az Agape panzióban. Erre az alkalomra több mint 100 fiatal jelentkezett a megye minden településéről, de sajnos csak 40 fiatal fogadására volt lehetőség, ezért interjú segítségével dőlt el a résztvevők névsora, így csak a legjobbak vehettek részt, és a legjobb csapat jöhetett létre.

Ennek a hétvégének a célja a következő volt: a SZIT csapat megerősítése, egy diáktanács létrehozása, egy erős kampány-csapat felépítése, lehetőség szerint minden településről legalább egy fiatal felkészítése a helyi online kampány koordinálására az önkormányzati választásokra, látványos online kampány előkészítése Szilágy megyében, fiatalok arányának növelése a helyi/megyei önkormányzatokban, valamint a 2020-as tevékenységi terv meghatározása, konzultálva a résztvevő fiatalokkal.

A fent említett célok elérése érdekében olyan képzéseken vehettek részt a fiatalok, ahol minden szükséges tudást megkaptak ahhoz, hogy eredményes munkát tudjanak végezni saját településeiken olyan előadóktól, mint Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke, kampány stratégiai, politikai és kommunikációs tanácsadó, dr. Tamás Ágnes, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója, az RMDSZ online kommunikációs koordinátora, Márton Kata Communitas Alapítvány gazdasági irodavezetője, Bagaméri Noémi, az Erdély TV szerkesztője, Olteán Csongor, a MIÉRT elnöke.
A résztvevők két csoportra voltak osztva egy a 20 év alattiak, és a másik a 20 év felettiek.

A 20 év alatti fiatalok rendezvényszervezésről, pályázatírásról, verbális, nonverbális kommunikációról tanulhattak, mindezt egy fiatalos, lendületes környezetben.

A 20 év felettiek kampány stratégiáról, valamint online kampányról tanulhattak, azért, hogy az ott megszerzett tudást otthon saját településeiken hasznosítani tudják.

A képzés, szombat este, kerekasztal beszélgetéssel zárult, Mit várunk el mi, fiatalok a politikusoktól? témában, amikor meghívott vendégek voltak Kelemen Hunor – szövetségi elnök, Seres Dénes – parlamenti képviselő, Szilágyi Róbert-István – megyei tanács alelnök, Fazakas Miklós – Zilah alpolgármestere, valamint Oltean Csongor – MIÉRT elnök. Ennek a beszélgetésnek a során a vezető politikusaink elmondták, hogy igenis fiatalokra szükség a politikában, biztatva minden fiatalt arra, hogy akit érdekel a politika, próbálja ki magát, és ne hátráljon meg semmilyen megmérettetéstől.
A rendezvényt a Szilágy megyei RMDSZ, a MIÉRT, valamint a Communitas Alapítvány támogatta.

Katona Ibolya
SZIT ügyvezető elnök