Wed. Jul 24th, 2024

Barátság focikupa Kémeren

Ideális időjárási és odaadó szervezési körülmények között zajlott le 2022. július 30-án a Kémeren megszervezett ,,Barátság focikupa”.  

A focitorna nem valósulhatott volna meg a megyei tanács támogatása nélkül. Persze „oroszlán része” volt a szervezésben és az anyagi támogatásban Kémer önkormányzatának, a helyi sport egyesületnek és a Kémerért Alapítványnak.

A találkozó községünk önkormányzatának nagyon jó szervezését és igazi vendégszeretetét bizonyítja. Mindezeket már a készülődés hetében érezni lehetett, a barátságtalan időjárási körülmények közepette is. Ugyanis péntek délelőtt hirtelen megnyíltak az ég csatornái, aminek nagyon örültünk ebben a rettenetes szárazságban, de sajnos viharral érkezett, amely kárt okozott a sportpályán felállított nagy sátorban.

Nagyon gyors összefogású munkát igényelt, hogy másnap reggelre az érkező vendégeket a felállított sátor fogadja.

A szervezők július 30-án már kora reggel az előkészített focipályákon és a felállított sátorban várták az érkező csapatokat.

A „Barátság focikupára”- a szervezők nagy örömére- 8 csapat gyűlt össze, melyek közül 3 csapat Magyarországról érkezett községünkbe. Soponya csapata már péntek délután megérkezett. Reggel a csapatokat egy bizottság két csoportba sorsolta, a következőképpen:      

  1. csoport: Kémer II. N.R.D., Etyek (Magyarország), Kárásztelek, Soponya (Magyarország)
  2. csoport: Kémer I., Magyarremete (Bihar megye), Szentpéterszeg (Magyarország), Szilágyborzás

A csapatok tagjai még a sorsolás előtt megreggeliztek, melyet a szervezők és az önkormányzat alkalmazottai szolgáltak fel.

A sportvetélkedő napsütéses reggeli időben kezdődött a román és magyar nemzeti himnuszok meghallgatásával. Ezeket követően Szabó Levente György – Kémer polgármestere – szeretettel üdvözölte a csapatokat és a résztvevőket. Kiemelte, hogy a rendezvény a béke és barátság jegyében lett megrendezve.

A polgármester úr köszöntője után pedig megkezdődött a „Barátság focikupa”.

A csoportmérkőzések után Soponya és Kárásztelek, illetve Magyarremete és Szilágyborzás csapatai jutottak tovább a negyeddöntőbe.

A csoportmérkőzések után került sor a nagyon finoman elkészített ebédre, mely éppen időben jött, ugyanis egy hirtelen érkező zápor megszakította a folytatást, így minden csapattag, szurkoló és szervező nyugodtan tudott ebédelni.

Mintha az időjárás is velünk lett volna, mert ebéd után újra gyönyörű idő kerekedett.

A focikupa bajnoka Magyarremete csapata lett, második helyen Soponya csapata végzett, aki elvitte a Fair-Play díjat is, míg harmadik helyen Kárásztelek csapata végzett.    

A díjakat és az okleveleket a polgármester úr adta át és külön gratulált a csapatoknak, csapatkapitányoknak a barátságos mérkőzésekhez. Köszönetet mondunk a játékvezetőknek, Tóth Lászlónak (Soponya) és Szabó Gyulának (Kémer) a mérkőzések levezetéséért.

A díjak kiosztása után került sor az ünnepi vacsorára, de sajnos a vacsorát újra megzavarta egy viharral érkező felhőszakadás. Hogy mindenkinek a jókedve és hangulata megmaradjon és a vacsoráról se maradjon le senki a vihar miatt, a vacsora és a szórakozás tovább folytatódott a Fort Silvan panzióban.

 Soponya és Etyek csapatai a ,,Barátság focikupa’’ és a vacsora után a Fort Silvan panzióban voltak elszállásolva, mert csak másnap utaztak haza.

 Látva a rendezvény sikerességét, a szervezők reményüket fejezték ki a, hogy lesz a „Barátság focikupának” folytatása.

Birta-Szabó Tamás, Birta-Szabó Mónika