Tue. May 28th, 2024

Az M5 csatorna oktatási tévévé alakult az országos veszélyhelyzetben

Magyarországon a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban, segítve az otthon tanuló diákok munkáját, a közmédia számos oktatási tartalmát – amíg a helyzet indokolja – az M5 kulturális csatorna napi műsorában sugározza. Ezt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közölte vasárnap az MTI-vel.

Az MTVA közleménye szerint hétfőtől minden hétköznap reggel 8.00-tól 14.30-ig a következő tematikájú műsorokkal készül majd az M5 tévécsatorna: 8 órától 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsoraikat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben.

Az M5-ön 11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak majd. Itt a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét adják egymás után. 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.

12 órától a középiskolás korosztály számára sugároznak érettségi műsorokat. Magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.

Az oktatási sáv hétköznap 14.30-kor végződik. A műsorok elérhetők lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon is – áll az MTVA közleményében.

Orbán Viktor kormányfő péntek este jelentette be, hogy hétfőtől a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket a koronavírus-járvány miatt. A Facebookon alulról jövő kezdeményezésként egy csoport is alakult az otthoni oktatás elősegítése érdekében. Az otthoni oktatást elősegítő csoportnak máris több tízezer (jelenleg több mint 50.000) tagja lett.