Sun. Apr 2nd, 2023

Átalakult a budapesti Agrárminisztérium által támogatott partiumi falugazdász hálózat

,,2018-ban indult a Kárpát-meden­cét lefedő falugazdász program az Agrár­minisztérium támogatásával, mely­nek köszönhetően a falugazdászok megkezdhették tevékenységüket a Partiumban is. A 2019-es átszerveződésnek köszönhetően a partiumi megyék együtt folytatják tevékenységüket, ahol Máramarosban 1 fő, Szatmárban 6 fő, Szilágy megyében 3 fő illetve Bihar megyében 7 falugazdász fog tevékenykedni.

A partiumi megyékben a mezőgaz­dá­szok ugyanazon gondokkal küzdenek, emiatt volt indokolt a Szatmár, Szilágy, Bihar és Máramaros megyei falugazdász-hálózatok egyesítése. A közös problémákra közösen kell megoldást találni, mert a közös gondolko­dás, az egységes koncepció mindig jobb eredményeket biztosít….

Szilágy megyében is átalakult a hálózat: Högye Andrea (Szilágycseh, Zsibó, Benedekfalva, Szilágycseh, Deb­ren, Cigányi, Kusaly, Kövesd) és Sütő Attila (Kraszna, Szilágyperecsen, Krasznahorvát, Magyarkecel, Varsolc, Bagos, Kárásztelek, Kémer) mellett Bákai Gab­riella ( Somlyó, Somlyóújlak, Nagyfalu, Ipp, Haraklány, Sarmaság, Sámson, Baksa) is falugazdászi szerepkört kapott….”

 

A falugazdász hálózatról az e heti Szilágyságban olvashatnak.