Thu. Feb 29th, 2024

Anyagi támogatásban részesült a Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház és a nehéz helyzetben lévő önkormányzatok

Figyelembe véve, hogy a Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház idei szerződése a biztosítóházzal nem fedezte a kórházi költségek teljes összegét, Szilágy Megye Tanácsa közel 3.000.000 lejjel támogatta a kórházat, az általuk benyújtott igénylésnek megfelelően.

A pénzügyi támogatás a ,,Mű­kö­déshez szükséges anyagok és szolgáltatások”, ,,Betegek ét­kez­tetése”, ,,Gyógyszerek”, ,,Egész­ség­ügyi anyagok”, ,,Reagensek”, ,,Fer­tőtlenítőszerek” és ,,Egyéb karbantartási és üzemeltetési cikkek” fejezetek alatt felhal­­­mo­zott adósságok kifizetését biztosítja – nyilatkozta Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke, aki még elmondta, hogy Szilágy Megye Tanácsa segítséget nyújt a nehézségekkel küzdő önkormányzatoknak!

A november 15-i költségvetési bevételek elemzése alapján a polgármesteri hivatalok egy része nem kapta meg a jövedelemadóból származó bevételek 100%-át. Ennek következtében több polgármesteri hivatal tartozásokat halmozott fel. Ezért Szilágy Megye Tanácsa az utolsó tanácsülésen összesen 2.600.000 lejjel támogatja a nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat – ismertette az alelnök.