Thu. May 30th, 2024

ANM: Pozitív hőmérsékletekre számíthatunk napközben a következő két hétben, eső november 12-e után várható

Pozitív hőmérsékletekre számíthatunk napközben a következő két hétben, eső november 12-e után várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 9-e és 22-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben fokozatosan lehűl az idő, az első napokban átlagosan 13 Celsius-fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, az utolsó napokban ez nem haladja meg a 6 fokot. Az első héten éjszaka 1-3, a másodikon mínusz 2 Celsius-fok körül várható a minimális hőmérséklet. Az első héten elszórtan ködszitálás lehet, a másodikon gyenge eső előfordulhat.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első héten nem lesz jelentős hőmérsékletingadozás: napközben a maximumok 11-13, éjszaka a minimumok 3-5 Celsius-fok között várhatók. A második héten, nappal és éjszaka egyaránt, 4-5 fokos lehűlésre lehet számítani. A csapadék valószínűsége november 12-e után nagyobb.

Máramarosban fokozatosan lehűl az idő, az első napokban átlagosan 13-14 Celsius-fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, az utolsó napokban ez 6 fok körül alakul. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek valamivel nulla fok felett lesznek az első héten, és kevéssel fagypont alatt a másodikon. Csapadék inkább a ásodik héten valósznű.

A hegyekben az első két nap 11-12 Celsius-fok lesz, hét végére ez 3 fokra süllyed, a második héten fagypont körül marad. Éjszaka első héten 0-4 Celsius-fok, a másodikon mínusz 6 – mínusz 2 fok várható. Gyenge eső november 12-e után valószínű.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.