Wed. May 29th, 2024

A vesztegzár 14 napos meghosszabbítását javasolták a hatóságok Zilahon, Szilágycsehben és Zsibón

A vesztegzár 14 napos meghosszabbítását javasolták a hatóságok Zilahon, Szilágycsehben és Zsibón – jelentette be szerdán Virgil Ţurcaş, Szilágy megye prefektusa.

A kormánymegbízott rámutatott: november 1-jén Szilágy megye lépte át elsőnek az 5 ezrelékes incidenciát 14 napra vetítve, ma már nyolc megye előzi meg ebben a tekintetben Szilágyságot.

A megye 33 településén (köztük az összes városban) a fertőzöttségi arány meghaladja a 3 ezreléket, 15 helységben az 1,5 ezreléket, és tíz közigazgatási egység van, ahol ez alatt az érték alatt van az új fertőzöttek aránya az elmúlt 14 napra vetítve.

,,A járványügyi helyzet újra­át­ér­té­kelését követően arra a következtetésre jutottunk, hogy a három város karanténját további 14 nappal meg kell hosszabbítani. Az intézkedések egyáltalán nem népszerűek, de minden kockázattal együtt meg kell hozni őket, még akkor is, ha választási kampányban vagyunk” – szögezte le Virgil Ţurcaş.

A járvány kezdete óta Szilágy megyében 4813 koronavírus-fertőzéses esetet regisztráltak, jelenleg 5,14 ezrelékes összesített incidenciát jegyeznek az elmúlt 14 napra, a helyzet a karantén bevezetése óta javulni kezdett – közölte a Szilágy Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

agerpres.ro