Sun. Dec 3rd, 2023

A tíznapos karanténidőszak alatt két koronavírustesztet kell elvégezniük az Angliába érkezőknek

Módosították az illetékes hatóságok az Angliába való beutazás szabályait, hétfőtől a tíznapos karanténidőszak alatt két koronavírustesztet kell elvégezniük az országba érkezőknek – tájékoztat a román külügyminisztérium.

A szaktárca hangsúlyozza, az Angliába való beutazáskor továbbra is fel kell mutatni egy, az utazást megelőző 72 órán belül készített koronavírusteszt negatív eredményét, majd a beutazást követő tíznapos karanténidőszak alatt további két tesztet kell elvégezni: az elsőt az érkezéstől számított második, a másodikat pedig az érkezéstől számított nyolcadik napon. E két tesztelésre még indulás előtt regisztrálni kell, és a költségek a beutazót terhelik – jegyzi meg a külügy. Ezzel kapcsolatban a https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england oldalon kapható bővebb tájékoztatás. Amennyiben a két teszt valamelyikének pozitív lesz az eredménye, a karanténidőszak újabb tíz nappal meghosszabbodik.

A külügyminisztérium ugyanakkor emlékeztet, hogy az Angliába készülőknek továbbra is online regisztrációra van szükségük elutazás előtt, az ehhez szükséges űrlap megtalálható a https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk oldalon.