Wed. May 25th, 2022

A szilágycsehiek ingyen netezhetnek a város központi parkjában és a főutca környékén

Szilágycseh 13 pontján 150 méteres körzetben ingyen netezhetnek a helybéliek és a turisták – ismertette Bálint Ervin polgármester.

A helyi önkormányzat sikeresen megpályázta a WiFi4EU programot, ezáltal több Szilágy megyei település után Szilágycseh is részesül abban a 15 ezer euró értékű utalványban, amit wifi-berendezések telepítésére használhatnak. A múlt héten a kivitelezést felvállaló cég már megkezdte a munkálatokat, a főutcán a benzinkúttól az utca másik végéig 13 villanyoszlopra felszerelik a készülékeket, és néhány héten belül már szabadon használható a világháló.

A polgármester kiemelte, a mostani és az elmúlt időszak is azt bizonyítja, hogy az internet használata szinte nélkülözhetetlenné válik, ez lesz a jövő. Szükséges, hogy az önkormányzat felzárkózzon az elvárásokhoz és a követelményekhez, hiszen a mai fiatalok, és nem csak, bárhova mennek először azt kérdezik, van-e az adott településen vagy helyen internet. Mint önkormányzat megtették az első lépést, remélik a kezdeményezésüket pozitívan fogadják.

K.M.