Mon. Jun 24th, 2024

A lakosság véleményét kérik

Zilah város honlapján (www.zalausj.ro) a közlemények között első helyen szerepel A lakosság prioritásairól szóló közvélemény-kutatás. A Világbank a Nagyvárosi Övezetek Aglomerációs Szövetségével közösen Bukarest és negyven megyeközpont lakosságának véleményét kérik a fejlesztési irányokról.

Március 22-éig lehet szavazni a fejlesztési tervekre. Felkérik a lakosságot, hogy a felsorolt 10 irányt osztályozzák 1-10 jegy között. A felhívást a „Válaszd ki városod prioritásait” címmel közölték.

Egyelőre 10 fontos tervet azonosítottak a szilágysági nagyvárosi övezet számára. Van közöttük néhány furcsa terv is, de ezt majd eldönti az olvasó, mi csak a közölt sorrendben soroljuk ezeket.

* Cigányit és Szilágysomlyót elkerülő terelőút

* a Magyarnádas-Berettyószéplak közötti autósztráda megépítése

* a városi tömegközlekedés fejlesztése

* A régi állomás és Cigányi közötti ipari vasút korszerűsítése egy villamosjárat üzemeltetésére

* Zilah ipari parkjának bővítése és logisztikai ellátása

*  az eddigi terelőút és Zilah más részeinek összekötése

* a Zilahot elkerülő terelőút

* TransRegio út Zilah és Szatmár között

* a Szilágynagyfalu-Kraszna-Zilah-Karika megyei út felújítása

* a Szilágy Megyei Sűrgősségi Kórház bővítése és korszerűsítése

További részleteket lehet találni a www.facebook.com/Prioritățile.Orașului.Tău, vagy a  www.prioritatileorasuluitau.ro illetve a kérdőívet megtalálhatják a https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk  honlapon.

A kezdeményezők szerint a szavazások nagymértékben befolyásolhatják a város jövőbeni fejlesztési és beruházási terveit, ezért kérik, hogy minél többen jelezzék véleményüket.

(J.L.)