Thu. Jun 20th, 2024

A közintézményekre is kiterjesztik az elektronikus háztartási gépek roncsprogramját

Az elektronikus háztartási gépek roncsprogramját ki fogjuk terjeszteni a közintézményekre és polgármesteri hivatalokra is, jelentette ki Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter hétfőn.

,,Ki akarjuk terjeszteni az elektronikus háztartási gépek roncsprogramját a közintézményekre is. (…) Az általam vezetett intézmény alagsorából sikerült több mint 11.000 kilogramm elektronikus hulladékot elszállíttatnom; több évtizedes számítógépeket, televíziókat, stb. Mindenhol vannak ilyen hulladékok, és így szeretném segíteni a helyi közigazgatási hatóságokat, az állami intézményeket, hogy új, energiahatékony felszereléseket vásároljanak, amelyek még helytakarékosak és esztétikusak is” – fejtette ki a miniszter.

Hangsúlyozta, ennek kidolgozása még munka alatt áll, azonban az állampolgároknak szóló, bővített program hamarosan kiírásra kerül, és az idei költségvetése kétszeres a tavalyihoz képest. Az idei programot a televíziókészülékekre és mosogatógépekre is kiterjesztettük, mutatott rá Gavrilescu.

agerpres.ro