Tue. Jul 16th, 2024

A kormány jogszabályt fogad el az alternatív személyszállítási tevékenység szabályozására

A kormány jogszabályt fogad el az alternatív személyszállítási tevékenység szabályozására – jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök a kabinet keddi ülésének elején.

A kormányfő szerint a kabinet múlt héten első olvasatban tárgyalta, keddi ülésén pedig elfogadja azt a sürgősségi kormányrendelet-tervezetet, amely a fuvarmegosztó (ridesharing) platformok tevékenységét szabályozza.

,,Olyan megoldást fogadunk el, amely szavatolja a biztonságos személyszállítást és a lehető legtöbb opció elérését úgy, hogy a tisztességes verseny ösztönzése és a kereslet és kínálat közötti megfelelő kapcsolat minőségi szolgáltatásokat eredményezzen” – nyilatkozta Dăncilă.

Hozzátette: a kormányülés végén Răzvan Cuc közlekedési miniszter részletesen ismerteti a jogszabály tartalmát.

Egy hasonló törvény tervezetén dolgozik a parlament is. Kedden a képviselőház szakbizottságai kedvező jelentést fogadtak el ezzel kapcsolatban, és Lucian Bode, a közlekedési bizottság liberális elnöke közölte: a jogszabály szerdán a plénum elé kerül, ugyanakkor felszólította a kormányt, hogy ne adjon ki sürgősségi kormányrendeletet a témában.