Mon. Jul 22nd, 2024

A határtalan öröm és barátság fesztiválja Nyírbátorban

Június 18-án került sor a XIII. Határtalan Gyermek Színjátszó Fesztiválra Nyírbátorban a Kulturális Központban. A szervezők mindenre odafigyeltek: a rövid megnyitó után workshopokkal indult a program, amit szakemberek vezettek nagy lelkesedéssel és szuper hangulatban. Színészmesterséget Szabó Nikolettől, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművészétől tanulhattunk. Beszédhang és ritmus játékok, bizalmi játékok, egyéni, páros illetve csoportos kreatív és improvizációs játékok vártak a tükrös teremben. Egyre jobban egymásra hangolódva kísérletezünk a saját kreativitásunkkal és határainkkal. Anyag és tárgyimprovizációt Tóth Mátyás színművész oktatott. Papíranyagokkal (és hétköznapi tárgyakkal is) játszottunk a foglalkozáson és megtanultuk improvizációkkal és rövid helyzetgyakorlatokkal az anyagok/tárgyak szerepét a színpadon. Öröm-éneket Tiszlavicz Mátyás Móricz Zsigmond Színház művésze oktatott: beéneklés, ritmusgyakorlatok és egy dal közös éneklése varázsoltak el mindenkit a műhelymunkán. Beszédtechnikát Buzogány Borbála Lujza logopédus, a Kaposvári Színművészeti Egyetem beszédtanára tartott nekünk. A beszédtechnika óra az ajak-arcizmok, illetve a hang előkészítését, valamint a normál beszédhang megszületését célozta meg, melyet nyelvtörőkben, versekben, rap gyakorlatokban ízlelgettünk.

Ebéd után került sor a csapatok előadásaira. Minden résztvevő csapat színvonalas előadással mutatkozott be. A zsűri tagjai: Szabó Nikolett, Tóth Mátyás, Buzogány Borbála Lujza kiértékelték a látottakat, biztatták a diákokat, tanácsokat adtak. Nagyon kellemes baráti hangulat volt mindvégig a fesztivál alatt. Vacsora után csapatos vetélkedők és táncház várt mindenkit a színpadon. Felemelő játék, örömének és tánc lengte be a termet és a színpadot. A nap végén kihirdették a vetélkedő eredményét, valamint kiosztották a zsűri különdíjait. A Tinikomédiások a vetélkedőn III. helyen végeztek, és ,,Az őszinte és megérintő színjátékért” kapták a különdíjat, egy szép oklevelet és ajándékot. Csodás évadzáró esemény volt! A csapat így élte meg a fesztivál pillanatait: Nekem mind közül, ez volt az egyik kedvenc fesztiválom. Nagyon élveztem az egész napot, az előadások pedig jobbnál jobbak voltak. Mi is beleadtunk mindent, még egyszer utoljára a Sietünk sehová kamaszdráma előadásába, és szerintem jobban nem is búcsúzhattunk volna el ettől a darabtól – Ivett.

Ez volt az eddigi kedvenc fesztiválom, mert nem csak tapasztalatot és élményt szereztem, hanem új barátokat is, és nagyon remélem jövőre is el tudunk menni – Bettina.

A tegnapi nap számomra annyira jó volt, hogy teljesen feltöltődve érkeztem haza. Annyira megmozgatott bennem valamit az egész nap, hogy szívesen visszamennék. A workshopokon annyira jól éreztem magam, láttam milyen szívesen és kedvesen fogadott ott mindenki. Szerintünk ez volt az idei legjobb fellépésünk. Én nagyon élveztem a színpadot, magamévá tudtam tenni a játék minden pillanatát és éreztem, hogy jól tudtam teljesíteni, ahogy mindenki a csapatból. Szomorú belegondolni, hogy ez volt az utolsó színjátszó fesztiválunk ezzel a darabbal. De nagyon remélem jövőre is ennyi emlékkel és tapasztalattal tudjuk kezdeni az évadot – Bianka.

Számomra egy nagyon pozitív élmény volt. Élveztem a műhelyeket, úgy érzem sokat tanulhattam újra, és szerettem a fellépés minden pillanatát. Örültem volna, ha a táncház tovább tartott volna. Az ételek is nagyon fincsik voltak. Köszönöm a lehetőséget, lebegett, szállt a lelkem – Mária.

Nekem nagyon tetszett, sok új személyt ismertem meg, és sok élményt és tapasztalatot szereztem – Ármin.

Az idei Nyírbátori fesztivál nagyon izgalmas volt számomra. A különböző műhelymunkák élettel és jókedvvel töltöttek fel minket és rávilágítottak a színészet varázsára, a csapatmunkára. A csapatos vetélkedők is nagyon érdekesek és pörgősek voltak – Ákos.

Ez a fesztivál sokat jelentett nekem, hiszen az utolsó volt számomra. Hálával van tele a szívem a csapatért és a nyírbátori teljesítményünkért. Úgy gondolom minden energiát beleraktunk és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Kedvencem ebből a fesztiválból a táncház volt és az, hogy rengeteg mindent tanulhattunk a workshopokon. Sikerült más csapat tagjaival is ismerkedni, ami örökre szóló élmény lesz. Hálás vagyok Vona Éva színművésznek a szervezésért és a tanárnőnek, hogy mindig bátorított, és hogy a segítségével legyőztem a lámpalázat. Köszönöm az élményeket és az otthont, amit ez a csapat adott nekem – Júlia.

Elsősorban meg szeretném köszönni a tanárnőnek a sok türelmet, amelyet felém mutat. Köszönöm szépen, hogy eljöhettem magával Nyírbátorba! Nagyon sok élményt szerezhettem és megismerhettem más embereket, szerezhettem barátokat. Hálát adok az Úrnak, hogy itt lehettem ma! – Ruben.

Ez egy teljes nap volt. A szó szoros értelmében. Minden benne volt, ami kellett: jókedv, kacaj, játék, tánc. Felemelő volt így zárni a színjátszós éveket. De a színjátszástól nem búcsúzom, hisz mindvégig magammal viszem majd. Ez a mai nap keretet adott, s összefoglalta az összes eddigi emléket. Köszönöm, le a kalappal a szervezők előtt! – Ágota.

Életem legjobb egy napos fesztiválja volt! – Sára

Számomra ez a fesztivál tele volt szuper pillanatokkal! Rengeteg új dolgot kipróbálhattam, tanulhattam. Hálás vagyok a lehetőségért! – Bella.

Legjobb fesztivál, ahol a hangulat a tetőfokon volt – Krisztián.

Elképesztő nap volt! A foglalkozások illetve az előadások is szórakoztatóak voltak. Hatalmas hála és köszönet mindenkinek, akik segítségével megszervezésre került a Határtalan Színjátszó Találkozó idén Nyírbátorban! – Szilvia.

Számomra ez a fesztivál különleges volt mivel kevesebb csapat volt, ezért sokkal jobban össze tudtunk hangolódni. Nagyon tetszett a fesztiválnak a hangulata, és látszott, hogy alaposan meg volt szervezve. A programok nagyon szórakoztatóak voltak, amiből sokat tanultunk. – Bence.

Nekem ez a nap nagyon jól telt, élménydús volt. A workshopokon jól szórakoztunk, sok új hasznos dolgot tanultunk, amit majd fel tudunk használni a későbbiekben. Remélem jövőre is megrendezésre kerül ez a fesztivál! – Csongi.

Hálásan köszönjük a szervezőknek a megtisztelő meghívást, a szűrinek a sok jó tanácsot és az elismerő szavakat! Ez a fesztivál igazi energiaforrás lesz a következő évadra nézve. Minden fesztiválozónak kellemes vakációt, jó pihenést élménydús táborozást kívánunk !

A Tinikomédiások