Tue. May 28th, 2024

A csanálosi határátkelőhelyet használhatják a Szatmár megyei ingázók!

A koronavírus-járvány miatti megszorítások a határok lezárásával több ezer család megélhetését veszélyezteti. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a Marcel Vela belügyminiszterrel és Kiss-Parciu Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztériumának helyettes államtitkárával folytatott többszöri egyeztetése után zöld utat kaptak a román-magyar határvonal 30 kilométeres körzetében élő Szatmár megyei ingázók.

„Hosszú hetek levelezése után végre tisztázódott egy eljárásrend, amely világossá teszi a román-magyar határon az ingázók közlekedését. Szatmár megyében csak a csanálosi átkelőt használhatják azok, akik igazolni tudják, hogy magyarországi munkavállalók, és a román-magyar határvonal 30 kilométeres körzetében élnek. Ez az eljárásrend érvényes Magyarországra is” – mondta Pataki Csaba.

Az elöljáró rámutatott, hogy a rendelkezés értelmében külön határátkelőhelyet kell biztosítani az áruszállításnak is, amelyre a Román Belügyminisztérium és az Országos Határrendészeti Főfelügyelőség (IGPF) Szatmár megyében a Pete-Csengersima határátkelőhelyet határozta meg.