Tue. Apr 30th, 2024

Megemlékezés Désházán

2023. március 15-én a déli harangszó ünnepelni hívta össze Désháza lakosait, hogy az 1848-49-es forradalom- és szabadságharcra emlékezzenek a református templom előtti emlékműnél.

A megemlékezést Oláh Edit, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy ma, 2023. március 15-én mit kívánhatunk, ha nem Békét, Egyetértést, Biztonságot, ebben a mai bizonytalan, ingatag világban.

Az ünnepséget a Désházi 1-es Számú Általános Iskola tanulóinak műsorával folytattuk, akik versekkel, énekekkel, katonadalokkal tették színesebbé a megemlékezést az egybegyűlt ünneplők számára. Köszönetünket fejezzük ki az iskola igazgatójának, pedagógusainak, akik a diákok felkészítésével szebbé tették az ünnepet.

Koszorúzással folytatódott a megemlékezés: koszorút helyezett el Szilágyszeg község polgármestere, Petkes András és Molnár Csaba tanácsos az RMDSZ részéről, a Désházi Nőszervezet részéről Oláh Edit és Alszegi Erzsébet-Tünde, majd Nagy Róbert lelkipásztor, Máté András és Szabó Mihály presbiterek a református egyház részéről, végül Szarvadi Katalin és Molnár Annamária a Désházi 1-es Számú Általános Iskola koszorúját helyezte el az emlékműnél.

A csendes és meghitt megemlékezést a magyar himnusz eléneklésével zártuk.

Öröm volt együtt ünnepelni. Köszönet és hála érte.

Oláh Edit