Tue. Apr 30th, 2024

Zilah két kulturális rendezvénynek ad otthont a héten

Szerdán, február 8-án, délután 7 órától a helyi Vigadó épületében „Ki vagyok én? Petőfi arcai” címmel zenés-irodalmi előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

A Petőfi Irodalmi Karaván, a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében és a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus társszervezésében valósul meg. Az előadás megidézi a 200 éve született Petőfi Sándor költőt.

Az est folyamán fellép Háy János író és Rozs Tamás csellista-énekes. A program vázát a megzenésített versek adják, melyek a műsorba Petőfi költői szerepei szerint kerültek be. Három népdal is elhangzik, hiszen a népdal Petőfi költészetének egyik fő katalizátora volt. Az előadás arra törekszik, hogy azokat a részeit mutassa meg az életműnek, ami minden irodalmat szerető ember számára fogható és szerethető. Az utazás szervezője és házigazdája Juhász Anna irodalmár. A belépés díjtalan.

Szombaton, február 11-én, délután hét órai kezdettel, a Szilágy megyei RMDSZ meghívására újra a zilahi Vigadóban lép fel a Nagyváradi Szigligeti Színház társulat. A vígjáték címe Figaro házassága, avagy egy őrült nap. Jegyek a helyszínen vásárolhatók.

kolozsvari radio