Tue. Apr 30th, 2024

Programokban gazdag hétvége volt Varsolcon

Színes programokkal várták szombaton Varsolcra a fiatalokat, idősebbeket, a kézműves tevékenységek iránt érdeklődőket, a sportot, zenét, táncot kedvelőket. A jó idő kedvezett a programoknak, mert bár szombat volt, az iskolában több mint hatvan gyerek vett részt a különböző foglalkozásokon.

,,A hétvégén Varsolcra érkezett a Vándor-bőrönd foglalkozásként ismert tevékenység a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány által vezetett szakemberek révén. A tevékenységen iskolánk minden osztálya képviselve volt. A változatos kézműves foglalkozások között tanulóink megismerkedtek a nemezelés fortélyaival, labdát és álarcokat készítettek, különböző körmönfonási technikákkal karkötőket készítettek, valamint népi gyermekjátékokat és táncot tanulhattak élő zenei kísérettel.
Iskolánk kapcsolata a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvánnyal nem az idén kezdődött, hiszen Zoli bácsi mindig szeretettel látogatott varsolci barátaihoz, útba ejtve iskolánkat is. Az alapítvány által szervezett vakációs Kézműves táborokban már többször résztvettünk diákjainkkal, mindig kellemes élményekkel és sok új ötlettel tértünk haza. Az idén is 10 tanulónk fog táborozni a válaszúti kézművestáborban. Megköszönöm a tanító kollégák önzetlen segítségét, a szülőknek a finom fánkot és az alpogármesternek az ízletes ebédet” – mondta Dénes Irén, az iskola igazgatónője.

Két tanteremben kézműves tevékenység zajlott, miközben a harmadikból népdal szűrődött ki, itt a válaszúti zenészek biztosították az élőzenét, megtáncoltatva a varsolci táncos lábú fiatalokat. Mindenki szorgalmasan tevékenykedett, alkotott, a tanítók pedig felügyelték és irányították az igyekvő kisdiákokat.

Kulcsár Mária

 

A hétvégi programokról az e heti Szilágyságban olvashatnak.