Sun. Jun 16th, 2024

Lelkes gyermekek és fiatalok az egyházban

Szánkózás
A Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia február 8-án, szombaton, jutalom kirándulást szervezett Kapnikbányára, a hegyekbe, a hittanosai és a betlehemes csoportjaikban tevékenykedő fiataljai számára. Ezáltal mondott köszönetet a plébános úr betöltött szerepükre, segítségükre. Egy közösen eltöltött nap nagyon jó közösségépítő jellegű, illetve jó kikapcsolódás is egyaránt.

A szánkózás és a hó gondolata izgatottá tett mindenkit. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek. Sokat szánkóztak, csúszkáltak, még korcsolyáztak is. Sajnos nem tudott mindenki eljönni, mivel sokan megbetegedtek, de majd legközelebb…

Köszönjük a gyermekek jó kedvét és jelenlétét, illetve köszönjük azoknak a szülőknek, akik velünk tartottak.

 

Farsang
A Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia ifjúsági csoportja a hagyományokhoz híven idén is megszervezte – a kisebb hittanosok számára – a farsangi mulatságot február 21-én, péntek délutánján, amelyre lelkesen jöttek a hittanosok apraja-nagyja.

Az egyszerűtől a bonyolultig, a kreatívtól a még kreatívabbig jelmezekben szállingóztak be a gyermekek. Mindenki a saját kedvencének öltözött: voltak kishercegnők, varázslók, bohócok, celebek, sorozat szereplők, és nem csak személynek, hanem tárgynak is öltöztek: dobó kockának.

A mulatság legelején, mint a­­hogyan el is várnánk egy jó szó­rakozás érdekében, megis­mer­tük egymást, noha nem voltak ismeretlennek egymásnak, de a jelmezek sikeressége miatt úgy diktálta az illem. Mindenki szépen bemutatkozott, illetve egy érdekességet is bemutathatott, hogy mindenki szája tátva maradjon. A jelmezek bemutatása után két csapatra osztottuk a gyermekeket és próbára tettük ügyességüket, türelmüket, találékonyságukat és végül, de nem utolsó sorban, ízlelő bimbóikat is.

A farsang zárásaként kihirdettük a jelmezek díjazását, és elfogyasztottuk közösen a farsangi tortánkat.

Köszönjük szépen a gyermekeknek és az ifjúsági csoportnak ezt a remek délutánt, mulatságot.

Gáll Dávid