Fri. Feb 23rd, 2024

70 millió lejt biztosítanak a folyamatban lévő megyei utak rehabilitációs munkálataira

,,Az idén fejlesztési alapból 70 millió lejt biztosítunk a folyamatban lévő megyei utak rehabilitációs munkálataira, 8 millió lejt új infrastrukturális beruházások beindítására, 19 millió lejt pedig az egyéb befektetésekkel járó költségekre” – tudtuk meg Szilágyi Róbert Istvántól, a Szilágy Megyei Tanács alelnökétől.

Tavasszal elkezdődik a 108 D Zilah-Szilágycseh megyei útszakasz teljes felújítása, erre 4 millió lejt, a 196-os Szilágycseh-Benedekfalva útszakaszra 2,5 millió lejt biztosít a megyei tanács. Ez utóbbi esetében a vállalkozónak a közeljövőben 30 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze a munkálatokat.

Az idén folytatódik a 191 C Nagyfalu-Kraszna-Zilah-Karika útszakasz fel­ú­jítása, erre 15 millió lejt irányoztak elő, a 110-es Krasznahídvég-Doh-Domoszló-Kárásztelek útra 6 millió lejt, valamint 12 millió lejt különítettetek el a 108 A, 191 D, 109 E, 109 F megyei útszakaszokra is.

A munkálatokra szánt összegek uniós pályázati pénzekből és az országos helyi fejlesztési alapból lettek biztosítva.

Nagy befektetésnek bizonyul a Szi­lágy­­cseh-Máramaros határában lévő 4,5 km hosszú útszakasznak a teljes rehabilitációja, melynek összértékét, közel 11 millió lejt, a megyei tanács saját költségvetéséből biztosítja. Ezt már az idén szeretnék kivitelezni. Ha ez megvalósul, akkor elmondható, hogy Szilágycseh térségében, a várost érintő megyei utak teljes mértékben fel lesznek újítva.

K.M.